Realitatea TV a depus o plangere penala impotriva CFR Calatori si a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, pe motiv ca echipa aflata in trenul care a fost reparat cu o ramura dintr-un tei, cu sarma si scotch, s-a aflat in pericol, informeaza realitatea.net. Potrivit acestuia, a fost depusa o plangere penala care va fi trimisa la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Reprezentantii ministerului sustin ca nu cunosc acuzatiile formulate.

"Ministerul Transporturilor si Infrastructurii nu a primit deocamdata o informare oficiala in acest sens pentru a vedea care sunt acuzatiile formulate. Atunci cand vom avea aceste informatii va vom putea da mai multe detalii. Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si CFR Calatori au demonstrat ca trenul in care s-au aflat ministrul si jurnalistii in data de 3 iunie a circulat in deplina siguranta", se arata intr-un raspuns al ministerului transmis la solicitarea HotNews.ro.

  • "Eu sunt avocatul angajat de Realitatea Media, detinatoarea postului Realitatea TV, pentru a formula si depune la Parchetul General un denunt penal impotriva societatii comerciale CFR Calatori, a persoanelor vinovate din cadrul acestei societatati, precum si a ministrului Transportului, doamna Anca Boagiu. Este vorba despre doua infractiuni, infractiuni ce privesc siguranta transportului de calatori pe calea ferata. Sunt infractiuni speciale", a declarat avocatul Madalina Draghici potrivit site-ului Realitatea.net.

Anca Boagiu a declarat, luni, in emisiunea Prim Plan de la TVR ca incidentul nu a avut nicio legatura cu lipsa de frane. "In primul rand, precum vedeti, sunt vie si nevatamata si la fel au fost si colegii ziaristi cu care m-am aflat in acel tren si le multumesc, cu o singura exceptie, tuturor pentru ca au inteles situatia care era pana la urma, intr-adevar, ridicola, sa-l vezi pe revizorul sef bagat pe sub tren cu un bat. Deci a fost un incident de parcurs care nu avea nicio legatura cu lipsa de frane, cum am auzit, cu lipsa reviziei", a declarat la TVR ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, facand referire la unele imagini prezentate de Realitatea TV de la o vizita cu jurnalistii. In timpul vizitei, trenul s-a defectat. Imaginile au aratat cum incearca angajatii de la caile ferate sa repare automotorul cu o creanga rupta dintr-un tei, cu o sarma si cu scotch.

Aceste lucruri s-au intamplat in timpul unei vizite cu automotorul pe ruta Bucuresti-Sinaia. La un moment dat, in timp ce traversa o localitate, trenul s-a defectat fiind actionate franele de urgenta ale automotorului. Imediat, un angajat al CFR a coborat din tren, a traversat grabit soseaua paralela cu linia ferata, s-a oprit in dreptul unui copac si a rupt o creanga. S-a intors cu creanga si dupa ce i-a eliminat frunzele a inmanat-o unui coleg aflat sub tren. Acesta din urma a utilizat-o la repararea trenului.

"A fost o boacana a astora mici"

Ministrul sustine ca trenul s-a oprit din cauza ca un jurnalist a apasat din greseala un buton. "A fost o mica boacana facuta, da, pana la urma", spune ministrul, confirmand ca un jurnalist ar fi apasat din greseala pe un buton. "Lasa-l pe domnu' care a dat cu frunza. A fost o boacana mica a astora mici care pana la urma... asta este... pana la urma ce era sa le facem... a atins din greseala, nu poti sa faci niciunuia dintre ei o culpa. Si asta e, nu a fost nimeni in pericol. In momentul acela m-am gandit la cei mici si spun cei mici pentru ca sunt foarte tineri. Ei in momentul ala chiar au fost ca aia mici - Am facut o boacana, ce facem? Credeti ca daca mergeam cu 120 km/h, cum am vazut pe o anumita televiziune, stiti unde se oprea, unde gara? Fara frana, probabil, cu putin noroc, ne opream direct in biroul meu", a declarat Anca Boagiu la TVR, la emisiunea "Prim Plan".

Potrivit unor documente transmise presei de Ministerul Transporturilor, automotorul avea revizia facuta la sfarsitul lunii mai. "Nu avea nicio problema tehnica", a precizat ministrul.