Marsul Diversitatii s-a incheiat fara incidente, la actiune fiind prezenti ambasadorii Statelor Unite, al Marii Britanii si al Suediei, precum si un reprezentant al Amnesty International, care si-au aratat sustinerea pentru astfel de manifestari care promoveaza libertatea de exprimare, relateaza Mediafax. Traseul pe care au mers cei aproximativ 150 de participanti nu a fost aglomerat, acestia putand manifesta fara oprelisti, canta si pledand pentru diversitatea sexuala.

GayfestFoto: USER UPLOADED

La actiune au participat cateva zeci de persoane de la Ambasada SUA si ambasadorul Mark Gitenstein, ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris si cel al Suediei, Anders Bengtcen, reprezentanti de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ai PSD Germania si ai Amnesty International.

Acestia si-au exprimat sprijinul pentru astfel de manifestari. Astfel, ambasadorul Mark Gitenstein a spus ca este onorat sa fie prezent la miting, apreciind ca este un moment important pentru a arata valoarea diversitatii, care a dus SUA la ceea ce este in prezent din punct de vedere al opiniilor pro libertate si pro diversitate. Anders Bengtcen a sustinut la randul sau ca este fericit si onorat sa ia parte la o astfel de actiune si ca este important sa se manifeste pentru drepturile omului, libertate si diversitate.

La randul sau, reprezentanta Amnesty International a facut un apel la autoritatile romane sa promoveze activ diversitatea in Romania.

In Piata Unirii - de unde participantii la actiune au plecat in mars - s-au adunat zeci de barbati imbracati in rochii de seara, viu colorate, accesorizate cu pene. Acestia purtau pantofi cu tocuri foarte inalte si au masti si evantaie.

Participantii la mars au avut baloane viu colorate cu mesaje in favoarea diversitatii sexuale - "Liberi sa fim noi insine" - , precum si bannere cu mesaje similare si stegulete.

Marsul Diversitatii, care este ultima actiune organizata in cadrul editiei din acest an a GayFest, a fost autorizat pe traseul Bulevardul Unirii, Piata Constitutiei, Parcul Izvor, unde s-au tinut si discursurile de final.

Marsul Diversitatii a fost precedat de Marsul pentru normalitate, organizat de Noua Dreapta. Organizatorii marsului au spus ca au vrut sa arate, ca in fiecare an, care sunt reperele normalitatii si ca vor repeta actiunea.

Presedintele organizatiei Noua Dreapta, Tudor Ionescu, a spus ca se astepta ca intr-un an de criza sa nu se mai sponsorize "parada rusinii" si sa nu se deconteze operatiile de schimbare de sex care costa intre 20.000 si 60.000 de euro.

"Intr-un an in care salariile si pensiile s-au taiat, statul, prin CNAS, deconteaza operatiile de schimbare de sex care costa in 20.000 si 60.000 de euro. Pentru pensii si salarii nu sunt bani, dar pentru astfel de operatii se gasesc bani", a declarat Tudor Ionescu.