Un incendiu a izbucnit, joi seara, la un salon din Sectia de Chirurgie a Spitalului "Pelican", din Oradea, posibil de la o lumanare aprinsa la capataiul unui pacient decedat, cei 11 pacienti internati la etajul repectiv fiind evacuati, niciunul nefiind ranit, relateaza Mediafax.

Potrivit locotenentului Cristian Herte, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Crisana, incendiul a izbucnit la etajul 1 al spitalului, la un salon al Sectiei de Chirurgie.

"La locul evenimentului s-au deplasat cinci autospeciale din cadrul Detasamentului 1 si 2 de Pompieri Oradea, respectiv doua echipaje SMURD si doua echipaje ale Serviciului de Ambulanta. La sosirea echipajelor de interventie, incendiul era lichidat de catre angajatii spitalului, 11 pacienti fiind evacuati, ei fiind in afara oricarui pericol", a declarat locotenentul Cristian Herte.

Acesta a mai spus ca, in prezent, pompierii cerceteaza imprejurarile producerii evenimentului si evalueaza pagubele produse.

Potrivit martorilor, incendiul s-ar fi produs din cauza unei lumanari aprinse la capataiul unui pacient decedat, dar, deocamdata, reprezentantul ISU nu a putut confirma aceasta ipoteza.

"Dispeceratul nu a primit inca datele exacte. Vom reveni cu detalii pe masura ce le vom afla", a mai precizat Herte.

Contactat pe aceasta tema, dr. Hadrian Borcea, seful SMRD, care a participat la operatiune, a declarat ca incendiul nu a fost unul de proportii.

"A fost, practic, un focar de incendiu, stins rapid. A produs mult fum, iar pacientii internati la acel nivel au trebuit evacuati, dar niciunul nu a fost expus direct la fum. Practic nu au fost probleme medicale consecutive incendiului. Doi pacienti s-au autoevacuat, iar noua au fost mutati cu paturi cu tot", a precizat Borcea.

Seful SMURD a declarat ca nu poate spune care a fost cauza incendiului, insa a confirmat, totusi, ca "in acel salon in care a fost focarul de incendiu era un pacient decedat".

Potrivit unor surse medicale, in incendiu au ars cateva aparate amplasate pe o noptiera, cadavrul nefiind atins de flacari.