Reabilitarea tronsonului de cale ferata Campina - Predeal se va finaliza pe 29 noiembrie 2011, urmand ca drumul cu trenul de la Bucuresti la Predeal sa fie parcurs in doar doua ore, a declarat vineri ministrul transporturilor, Anca Boagiu, care a inspectat santierul acestei lucrari, transmite Agerpres.

"Incepand cu 29 noiembrie se va putea circula cu trenul de la Bucuresti la Predeal pe o durata de doar doua ore, lucrarile urmand sa se finalizeze, in sfarsit, este adevarat cu un an intarziere. Este un bun exemplu acest contract pentru ca am reusit sa salvam finantarea, acordata prin programul ISPA insa este un exemplu prost cu privire la modul in care s-au executat lucrarile din 2007 pana in prezent", a spus Anca Boagiu.

Ministrul a precizat ca intarzierile se datoreaza faptului ca tronsonul de 48 km intre Campina si Predeal au fost impartite in cinci loturi, neexistand un sef de proiect. Ministrul a precizat insa ca cele mai mari intarzieri au fost inregistrate pe lotul unde a lucrat firma austriaca PORR, motiv pentru care aceasta a si fost amendata cu 24 milioane euro.

Lucrarile in valoare de 312 milioane euro pe acest tronson sunt finantate din fondul ISPA de preaderare si au fost incepute in 2007. Lucrarile de reabilitare vor asigura o viteza de 100 km/h intre Campina si Comarnic si de 80 km intre Comarnic si Predeal. In prezent, lucrarile sunt finalizate in proportie de 80% la linie si 95% la poduri.