Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a precizat joi ca disponibilizarile la nivelul ministerului vor incepe in aproximativ o luna de zile, dand asigurari ca angajatii care se afla in misiune in strada nu vor fi disponibilizati. In ceea ce priveste norma de hrana pentru politisti redusa la 130 de lei, Igas a anuntat ca aceasta reducere sa va aplica numai in luna iunie, incepand ca din luna iulie banii sa fie primiti integral, iar restul recuperati in trimestrul al treilea.

Igas a precizat, intr-o conferinta de presa, ca norma de hrana va fi redusa numai in luna iunie, iar banii vor fi recuperati.

"Norma de hrana se plateste pe numarul de zile lucratoare si variaza intre 4 si 6 milioane. Se va aplica numai in luna iunie. Din luna iulie incepand acesti bani se vor primi in intergralitate iar diferenta de la 130 pana la 400 sau 500 sau 600 lei se vor recupera in trimestrul 3. Avem un buget anual care se imparte pe trimestre, iar in al doilea trimestru ne obliga sa facem reduceri," a declarat ministrul.

Igas a firmat ca in perioada in care a fost ministru, nu a acordat salarii de merit sau de excelenta.

Referitor la reducerile de posturi, Igas a declarat ca fiecare organigrama si fiecare structura este evaluata, iar disponbilizarile vor incepe in aproximativ 30 de zile.

"Reforma adevarata nu a fost facuta pana in acest moment. Mai sunt posturi si pozitii care in opinia mea nu se justifica," a afirmat ministrul. "Din cei pe care astazi ii regasim in misiune in strada nu diminuam cu absolut niciun numar. Vom diminua din structura suport si structura centrala," a precizat acesta.

Ministrul a facut si un apel la liderii sindicali "sa nu mai dezinformeze, asa cum obisunesc sa faca de fiecare data".