Casa de Asigurari de Sanatate a Capitalei a anuntat ca in luna iunie vor fi acordate servicii medicale in baza actelor aditionale la contractele pentru 2010, insa medicii de familie spun ca aceasta este o "incercare de amagire" si ca nu vor semna noul contract pe 2011, relateaza Mediafax.

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) arata, miercuri, intr-un comunicat de presa, ca in luna iunie 2011 activitatea furnizorilor de servicii medicale cu care se afla in relatii contractuale se desfasoara in baza actelor aditionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale pentru anul 2010.

Reprezentantii CASMB precizeaza ca "pentru toate domeniile de asistenta medicala, conditiile acordarii asistentei medicale in baza actelor aditionale sunt cele prevazute de actele normative in vigoare pe perioada derularii actelor aditionale".

Totodata, CASMB a anuntat ca in situatia in care negocierea contractelor pentru anul 2011 si prevederile cuprinse in actele aditionale corespunzatoare lunii iunie 2011 vor conduce la eventuale diferente, acestea se vor regulariza.

Medicii de familie raman insa ferm pe pozitie si spun ca nu vor semna contractul cadru nici dupa anuntul facut de CASMB, intrucat acest anunt nu rezolva problemele.

Ei sustin ca normele contractului cadru pe 2011 nu au fost publicate in Monitorul Oficial, astfel incat si daca s-ar dori semnarea documentelor acest lucru nu s-ar putea face.

"Este o incercare de amagire. De fapt, CASMB face referire la legislatia in vigoare, iar aceasta este hotararea de Guvern pentru aprobarea contractului cadru pe anul 2011-2012 si implicit normele de aplicare ale acestuia", a spus presedintele Societatii Nationale a Medicinei de Familie/Medicina Generala (SNMF/MG), Rodica Tanasescu.

Medicii de familie au decis, miercuri, in sedinta Biroului executiv, sa nu semneze contractul cadru privind asistenta medicala, anuntand ca de la 1 iunie pacientii nu mai pot primi medicamente compensate si gratuite si nici trimiteri catre specialisti.