Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, insotiti de fortele DIAS, au descins, miercuri dupa-amiaza, la sediul Companiei de Navigatie Maritima Petromin SA, din Portul Constanta, anunta Agerpres.

Seful Politiei Port Constanta, comisarul Vasile Sabin, a declarat ca actiunea, coordonata de procurori, vizeaza trei spete care au la baza sesizarile facute de administratorul special al Petromin, Irina Grigorescu.

Directorul general al CNM Petromin, Florentin Chiforeanu, a confirmat ca anchetatorii au descins la sediul companiei de navigatie maritima, in lipsa sa, si au pus sub sechestru doua autoturisme Skoda, iar procurorii au dispus ridicarea mai multor documente, precum si sigilarea unor bunuri si birouri.

CNM Petromin SA, ultima companie romaneasca de navigatie maritima, cu capital de stat, care a supravietuit divizarii in anul 1990 a CNM NAVROM SA, a fost plasata sub administrare speciala in urma cu doi ani. Anul acesta, Petromin a pierdut si ultima nava pe care o avea in proprietate si exploatare, mineralierul 'Carmen Silva', dupa ce firma austriaca Voestalpine a cerut arestarea navei, intr-un port din Turcia, pentru o datorie de peste 10 milioane de euro.