Presedintele Traian Basescu a transmis, miercuri, Consiliului Legislativ proiectul legii de revizuire a Constitutiei, in vederea avizarii acestuia, informeaza Administratia Prezidentiala. Dupa ce va primi avizul Consiliului Legislativ, proiectul de revizuire ar urma sa fie transmis Curtii Constitutionale si apoi Parlamentului spre dezbatere.

"In conformitate cu prevederile art. 150 alin. (1) din Constitutia Romaniei si avand in vedere dispozitiile art. 19 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei Romaniei, initiat de Presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului, dupa primirea avizului Consiliului Legislativ va fi transmis Curtii Constitutionale pentru verificarea respectarii dispozitiilor constitutionale privind revizuirea", se arata in comunicatul Presedintiei.

"Ulterior, proiectul de revizuire insotit de avizul Cosiliului Legislativ si de decizia Curtii Constitutionale va fi inaintat Parlamentului Romaniei, in vederea dezbaterii si adoptarii lui", se mai arata in comunicat.