Preturile alimentelor de baza vor creste de peste doua ori in urmatoarele doua decenii daca liderii lumii nu iau masuri pentru reformarea sistemului global al alimentelor, avertizeaza in organizatia non-guvernamentala Oxfam, citata de The Economic Times. Pana in 2030, pretul mediu al principalelor cereale va creste cu 120-180%, in principal ca urmare a modificarilor conditiilor climatice, se arata in studiul "Growing a Better Future".

"Sistemul alimentar trebuie reformat daca vrem sa depasim problemele tot mai presante provocate de modificarea conditiilor climaterice, cresterea preturilor alimentelor si lipsurile de apa, energie si pamant", a afirmat directorul general al organizatiei, Barbara Stocking.

"Ne indreptam ca niste somnambuli spre o perioada de criza care ar putea fi evitata. Unul din sapte oameni sufera de foame in fiecare zi, cu toate ca lumea poate hrani pe fiecare", a mai spus Stocking.

Oxfam reuneste14 organizatii care lucreaza in 98 de tari din intreaga lume si incearca sa gaseasca solutii durabile la probleme precum saracia sau injustitia.