Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oszkar Fuzes, a fost invitat, marti, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), informeaza un comunicat al MAE.

In cadrul intalnirii, partea romana si-a exprimat preocuparea fata de gazduirea asa-zisei ''Reprezentante a Tinutului Secuiesc'' in ''Casa Regiunilor Maghiare'' de la Bruxelles si a solicitat clarificari in acest sens autoritatilor ungare, precizeaza comunicatul.

De asemenea, MAE a aratat ca, in spiritul relatiei de parteneriat strategic dintre cele doua tari, se asteapta ca niciun oficial ungar sa nu participe la evenimentul de lansare a asa-zisei ''Reprezentante a Tinutului Secuiesc'', se mai arata in comunicat.

Vicepremierul Marko Bela a declarat intr-un interviu la RFI ca biroul Tinutului Secuiesc care va fi deschis oficial marti, 31 mai, la Bruxelles "nu va face minuni, dar probabil va ajuta la vizibilitatea potentialului economic al acestei zone. Daca un astfel de birou ne va ajuta, de ce nu? Care ar fi problema?".

Membrii Parlamentului European au primit o invitatie din partea eurodeputatilor Laszlo Tokes, Csaba Sogor si Iuliu Winkler la o receptie ocazionata de deschiderea "reprezentantei Tinutului Secuiesc'' la Bruxelles. Invitatia anunta ca receptia inaugurala va avea loc in Salonul membrilor din Parlamentul European la data de 31 mai, intre orele 17,00 si 19,00.

Grupul popularilor europeni, familie politica din care face parte si UDMR a declarat ca nu este implicat in deschiderea reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles. Marko Bela confirma acest lucru si spune ca euro-parlamentarii UDMR "au dat o mana de ajutor" la inaugurarea biroului.