Presedintele Traian Basescu l-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe premierul Italiei, Silvio Berlusconi, afirmand ca este vizita "unui prieten la Bucuresti" si multumindu-i acestuia pentru sprijinul acordat initiativelor Romaniei in cadrul Consiliului European, relateaza Mediafax.

"Este vizita unui prieten la Bucuresti. Eu mereu am vorbit acasa despre parteneriatul pe care il avem si in Consiliul European, unde Italia a sustinut mereu punctele de vedere ale Romaniei. Va multumesc mult pentru vizita pe care o faceti in Romania", a declarat Traian Basescu la inceputul intrevederii cu premierul italian.

La randul sau, premierul Silvio Berlusconi a aratat ca luni a avut o serie de discutii "foarte pozitive".

"Noi am asigurat o actiune hotarata din partea noastra pentru intrarea dumneavoastra in Schengen in acest an si am vorbit si despre posibilitatea deschiderii de noi oportunitati pentru angajarea romanilor din Italia. Am vorbit si cu structurile de colaborare dintre politiile noastre, sistemul judiciar si au confirmat in mod explicit acele lucruri despre care am discutat acum doi ani", a spus Berlusconi.

La ora 11.50 va avea loc un dejun oferit de presedintele Traian Basescu in onoarea presedintelui Consiliului de Ministri al Republicii Italiene, Silvio Berlusconi. De asemenea, Traian Basescu si Silvio Berlusconi vor vizita biserica din curtea Palatului Cotroceni.

Premierul italian Silvio Berlusconi a sosit luni la Bucuresti, pentru o vizita de doua zile, el intalnindu-se, luni, cu omologul roman, Emil Boc.

Romania spera ca Italia sa elimine in perioada urmatoare in totalitate ultimele restrictii existente inca pe piata muncii pentru lucratorii romani, a declarat, luni, premierul Emil Boc, la finalul discutiei cu omologul italian Silvio Berlusconi.

Guvernul italian a cerut autoritatilor romane sa sustina initiativele pe care oficialii de la Roma le propun la nivelul Uniunii Europene pentru rezolvarea situatiei refugiatilor din nordul Africii, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.