Opt politisti, dintre care trei angajati ai Politiei de Frontiera, au primit diplome de integritate si plachete pentru ca au refuzat mita intre 1.000 de lei si 10.000 de euro, festivitatea avand loc la aniversarea a sase ani de la infiintarea Directiei Generale Anticoruptie, transmite institutia.

Traditia de a premia angajatii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) care s-au evidentiat prin eficienta si profesionalism dateaza din 2010, potrivit unui comunicat de presa al DGA, citat de Mediafax.

Anul acesta au fost selectati opt politisti, cinci dintre acestia din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si trei politisti de frontiera.

Astfel, agentul de politie Sandu Lucaci de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Satu Mare, Sectorul Politiei de Frontiera Halmeu, a fost premiat dupa ce a refuzat o mita de 10.000 de euro.

Inspectorul de politie Valentin Simionescu, de la Sectia Regionala de Politie Transporturi Brasov, Biroul de Investigare a Fraudelor a refuzat, in interval de trei zile, o mita totala de 7.000 lei. Banii au fost oferiti de trei cetateni cercetati pentru evaziune fiscala.

Agentul sef Nicu Fusaru, seful Postului de Politie Rediu, din judetul Galati a sesizat intentia unor cetateni de a-l mitui cu 1.000 de euro si, totodata, a actionat pentru combaterea faptelor de coruptie alaturi de lucratorii DGA Galati.

Inspectorul de politie Cristian Nicolae, de la IPJ Teleorman, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a refuzat si el o mita de 2.500 de lei, in timp ce subinspectorul Cristian Cezar Suhan, de la IPJ Botosani, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a refuzat o mita de 1.000 de lei.

Comisarul Florentin Grigoras, seful Politiei Babadag, din judetul Tulcea, a fost premiat pentru ca s-a remarcat prin integritatea constanta pe parcursul activitatii, in legatura cu faptele de coruptie semnalate la nivelul structurii pe care o conduce, sprijinind activitatile operative ale DGA Tulcea pe parcursul anului 2010 si pana in prezent.

Agentul sef adjunct Iulian Daniel Bejan, de la IJPF Iasi, Biroul de combatere a infractionalitatii transfrontaliere, a refuzat o mita de 2.000 lei.

Nu in ultimul rand, comisarul Dragos Holca, seful IJPF Botosani a ajutat la destructurarea unei grupari de contrabandisti de tigari. Acesta a sesizat faptul ca un politist de frontiera coordoneaza o grupare de contrabandisti, ulterior fiind prinsi membrii gruparii in timp ce treceau peste frontiera Romaniei cantitatea de 30.000 pachete cu tigari.

DGA serbeaza, luni, sase ani de la infiintarea ca structura in domeniul prevenirii si combaterii coruptiei la nivelul MAI.