Premierul Emil Boc a criticat, sambata, greselile fostului Guvern din 2008, care a lasat un deficit bugetar foarte mare, a privatizat BCR si apoi a cheltuit banii. transmite Agerpres. Seful Executivului participa, la Baile Felix, la o intalnire cu prefectii. Boc a spus ca scopul reuniunii este de a prezenta problemele cu care se confrunta Romania.

Premierul a afirmat ca fostul Guvern, condus de Calin Popescu-Tariceanu, "a umflat aparatul bugetar, fara sustine financiara, dincolo de limita suportabilitatii, cu efect asupra deficitului bugetar".

"Romania ajungea in colaps economic cu politicile guvernului Tariceanu", a declarat Emil Boc.

Boc a vorbit despre masurile anti-criza luate in ultimii ani, afirmand ca "o tara care are reformele facute cum am facut noi isi permite sa ia imprumuturi de la Uniunea Europeana, pentru ca este credibila".

"Ceea ce este important acum este ca avem stabilitate macroeconomica si am plecat pe alt drum. Am realizat reforme structurale ale Statului si am luat masuri de reforma economica. Am reusit diminuarea deficitului si am facut o reforma sanatoasa", le-a spus Boc prefectilor.