"Uneori e bine sa dai lectii, dar sa si primesti", a declarat la RFI ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, comentand pe marginea declaratiilor facute de presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc la adresa oficialilor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Miercuri, Basescu a spus ca foarte multi dau lectii de la televizor si inclusiv Banca Nationala "este un continuu profesor", dar toti refuza posturi in administratia publica: "Ia intrebati pe unul dintre ei daca vrea sa fie ministru de finante sau ministru".

Valeriu Tabara califica declaratiile presedintelui si premierului drept replici "amicale". "Nu stiu daca este o ofensiva sau o replica pana la urma amicala, pentru ca si Guvernul si Presedintia au lucrat impecabil cu Banca Nationala si BNR a jucat un rol extrem de important in ceea ce inseamna mentinerea macro-echilibrelor din economia nationala", a afirmat ministrul Agriculturii.

Tabara a spus ca "uneori e bine sa primesti lectii". "Eu sunt si profesor. E bine sa dai lectii, sa le si primesti. Cred ca discutiile respective sunt foarte multe si atentionari", a explicat Valeriu Tabara.

Joi, presedintele Traian Basescu a spus ca "lectii sunt foarte multi care dau, inclusiv BNR e un continuu profesor. Ia intrebati pe unul dintre ei daca vrea sa fie ministru de finante sau ministru". Seful statului a adaugat ca "viata de politician la varf nu e grea. Una e sa dai din gura si alta sa ai in spate responsabilitatea pentru o tara. Sunt foarte multi care dau lectii. Va pot numara vreo zece oameni foarte destepti dar ia spune-i sa vina ministru de Finante sau prim ministru".

"E o mare diferenta intre a da din gura si a-ti asuma responsabilitati. Doar dau un semnal acelor care dau lectii toata ziua", a concluzionat presedintele.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.