Conducerea Primariei Sfantu Gheorghe vrea sa desfiinteze blocul de locuinte sociale din Cartierul Ciucului, in care locuiesc aproape 110 familii, pentru a descuraja "parazitismul social", relateaza Agerpres.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca, in opinia sa, ideea infiintarii acestui bloc social a fost gresita pentru ca astfel majoritatea locatarilor au renuntat la orice perspectiva de a-si cauta un loc de munca sau de a-si face un rost in viata, multumindu-se sa traiasca "pe spinarea" Primariei si din ajutoarele oferite de stat.

Antal Arpad a mentionat ca blocul va fi evacuat pana la sfarsitul lunii octombrie, iar cei care dovedesc ca au facut eforturi sa se integreze in societate vor primi alte locuinte intr-un bloc de pe strada Lunca Oltului, aflat in curs de reabilitare.

"Consider ca a fost o abordare gresita ca 110 familii sa fie inghesuite intr-un singur imobil. Experienta ne arata ca cei care au ajuns aici au pierdut sansa de reintegrare in societate. (...) Noi dorim sa ii ajutam pe cei cu probleme, dar care vor sa se ridice, nu pe cei care se cred smecheri, cred ca nu au nicio responsabilitate si vor sa traiasca din ajutoare. Pe acestia nu ii ajutam, sa se descurce cum vor", a spus primarul.

Acesta a mai adaugat ca deocamdata nu stie ce destinatie va da blocului cu aproape zece etaje care va fi evacuat, dar una dintre variante ar fi transformarea lui in incubator de afaceri, respectiv in birouri pentru tinerii sub 35 de ani care vor sa isi inceapa o afacere.

"Nu stim deocamdata ce vom face cu cladirea, asa ca asteptam propuneri si de la cetateni. Desigur, va trebui sa ne gandim unde gasim fonduri ca sa o reabilitam", a mai spus primarul.

Caminul social din Cartierul Ciucului, cunoscut sub numele Sing-Sing, are aproape 110 locuinte in care traiesc circa 450 de suflete.