Guvernul va suplimenta schema de personal a instantelor supraaglomerate, inclusiv in Bucuresti, dar si Consiliul Superior al Magistraturii trebuie sa gaseasca solutii de deblocare a procedurilor judiciare, astfel incat durata proceselor pentru populatie si firme sa fie redusa, afirma premierul Boc.

El a aratat, la finalul participarii sale la sedinta de joi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca procesele comerciale deschise de firme pentru constatarea starii de insolventa sau faliment au termene de judecata prea lungi, care ajung pana la sfarsitul anului 2012, relateaza Mediafax.

Premierul a afirmat totodata ca este nevoie de o practica unitara a instantelor judecatoresti in judecarea solicitarilor de drepturi salariale, explicand ca Guvernul trebuie sa respecte decizia instantei, dar raportandu-se si la constrangerile fiscal-bugetare.

In timpul discutiilor din cadrul CSM, premierul a sustinut ca instantele aplica diferit Lgea pensiilor in litigii care au acest obiect, iar presedintele instantei supreme, Livia Stanciu, i-a comunicat primului-ministru ca exista o preocupare in sensul promovarii unui recurs in interesul legii, de catre procurorul general.