Scriitorul, scenaristul si publicistul Fanus Neagu va fi inmormantat joi, la Cimitirul Bellu, in Parcul memorial al Academiei Romane.

Cortegiul funerar va pleca joi, la ora 11,30 de la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), spre Cimitirul Bellu si va fi depus in Capela mare, unde la ora 14,00 va fi oficiata slujba de inmormantare, scrie Agerpres.

Sicriul cu corpul neinsufletit al marelui disparut a fost depus, miercuri, la sediul USR.

Pe la catafalcul din holul Casei Monteoru, din Calea Victoriei, au trecut multe personalitati ale culturii, politicii, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Fanus Neagu - regizorul Alecu Croitoru, scriitorii Gheorghe Istrate, Toma George Maiorescu si Gabriel Dimisian, criticul de film Valerian Sava, consilierul prezidential Catalin Avramescu, care a depus o coroana de flori in numele presedintelui Romaniei, actorii Dorel Visan, Mircea Albulescu, Alexandru Bindea, Eusebiu Stefanescu, comentatorul sportiv Ovidiu Ioanitoaie, scriitorul Dan Claudiu Tanasescu.

Au mai fost depuse coroane de flori din partea primului ministru Emil Boc, a guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a conducerii Societatii Romane de Radio si a Ministerului Culturii si Patrimoniului National, din partea Uniunii Scriitorilor, a Academiei Romane si a Editurii Academiei, in numele lui Sergiu Nicolaescu din partea Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania.

La catafalcul scriitorului s-au aflat sotia acestuia, Stela Neagu, fiica Anita si sotul acesteia, poetul Nicolae Dragos, precum si alte rude si prieteni.

Unul dintre nepotii apropiati ai scriitorului, Aurel Topciu, a declarat ca, din pacate, Fanus Neagu nu va mai putea participa la inaugurarea casei sale-muzeu din localitatea natala Gradistea de Sus, judetul Braila, care va avea loc cel mai probabil in aceasta vara.

Scenaristul, scriitorul si publicistul Fanus Neagu a murit marti dimineata, la Spitalul Elias din Capitala, ca urmare a unei afectiuni neoplazice metastazante, consumptive si cu evolutie indelungata, dupa cum a anuntat unitatea sanitara. Fanus Neagu avea 79 de ani.