Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, este audiat, marti dupa-amiaza, de membrii comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, informeaza Agerpres.

Inainte de intrarea la audieri, directorul SRI a declarat ca este o intalnire normala avand in vedere ca SRI este singurul serviciu care are contact permanent cu Comisia de control pe problemele curente ce tin de palierul securitatii nationale.

"Este o activitate normala a Comisiei de control. Suntem singurul serviciu care avem un contact permanent cu Comisia de control pe diversele probleme curente cu care ne confruntam pe palierul securitatii nationale", a declarat George Maior.

Intrebat daca in cadrul audierii va prezenta informari cu privire la cazurile de coruptie aflate in vizorul DNA, in aceasta perioada, Maior a raspuns ca in masura in care coruptia este apreciata ca o problema de securitate nationala, "evident ca SRI poate informa".

Cat priveste posibila informare a SRI catre comisie pe cazul fostului secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu retinut de procurorii DNA intr-un caz de trafic de influenta, George Maior a precizat: "Nu dam informari pe cazuri concrete".

Audierea sefului SRI continua in cadrul Comisiei de control a activitatii Serviciului Roman de Informatii.