Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a decis luni prin vot ca referendumul pentru legea Capitalei sa aiba loc pe 26 iunie. De asemenea, au fost votate doua intrebari in locul celor sapte initiale. Acestea sint:

- Va doriti o Capitala cu 7 administratii controlate de 217 consilieri alesi pe liste de partid?

- Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal, asemeni primarilor de sector?

Cele doua intrebari au fost propuse de grupul PDL. Grupul USL propusese alte doua intrebari:

- Sinteti de acord ca primarul de sector sa fie ales de Consiliul General?

- Sinteti de acord cu desfiintarea consiliilor locale de sector?

Costurile pentru organizarea referendumului vor fi de zece milioane de lei, CGMB votind tot in sedinta de luni alocarea acestor bani.

"Referendumul ramine doar un sondaj de opinie de 2,5 milioane de euro, in conditiile in care nu sint clare efectele juridice ale acestuia", a declarat tot luni prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaiei.

Inainte de inceperea sedintei de Consiliu, viceprimarul Mircea Raicu (PDL) a declarat ca, potrivit unor sondaj PDL, prezenta la vot pentru referendum este estimata la circa 15%.​

Consilierii PNL au parasit sala in momentul votarii bugetului alocat referendumului, declarind ca intrebarile sint manipulatoare si fara relevanta.

"Intrebarile pentru referendum sint tendentioase. Referendumul este un lucru extrem de serios si-aveam nevoie de dialog. S-a impus insa varianta PDL. Ar fi fost loc de intrebari mai clare. Eu sint prins la mijloc, voi face tot ce depinde de mine ca bucurestenii sa fie informati", a declarat luni, dupa sedinta CGMB, primarul general Sorin Oprescu.