Secretarul general al Ministerului Administratiei si Internelor, Laurentiu Mironescu, a fost demis luni dupa ce ministrul Traian Igas a facut o solicitare in acest sens premierului Emil Boc. "Solicitarea a fost aprobata", a spus Igas, dupa o discutie avuta la Palatul Victoria cu seful Executivului. Ministrul de interne a anuntat ca in locul lui Mironescu a fost numit temporar Alexandru Dumitrina, secretar general adjunct in MAI. In jurul pranzului, Mironescu a fost ridicat de mascati din vila sa din Eforie Sud, urmand sa fie adus la sediul DNA Bucuresti.

Laurentiu MironescuFoto: Agerpres

Mai multe perchezitii au loc, luni dimineata, la Constanta si in Capitala, intr-un dosar de contrabanda si evaziune fiscala. In acest dosar sunt vizati, printre altii, senatorul PDL Mircea Banias, fost director al Administratiei Porturilor Constanta, precum si secretarul general al Ministerului Administratiei si Internelor, Laurentiu Mironescu.

Cei doi sunt asociati ai unei firme, cu sediul la Constanta.

Locuinta lui Mironescu a fost perchezitionata de anchetatori luni dimineata, acestia ridicand un calculator si mai multe documente.

Potrivit Mediafax, Mironescu a fost deputat PDL in perioada 2004-2008. In 2005 a fost ales presedinte al organizatiei municipale Constanta a PD, iar in 2007 a devenit liderul filialei PDL, pe care a condus-o pana in 2008. El fusese numit secretar general al MAI in 5 ianuarie 2011, fiind primul civil desemnat in aceasta functie.

Mironescu are o cariera indelungata in transporturi navale, el fiind ofiter maritim, apoi comandant de cursa lunga si, ulterior, inspector de specialitate.

Mediafax scrie ca secretarul general al MAI are cinci terenuri, la Constanta, Eforie, Ovidiu si in judetul Prahova, precum si un apartament in Bucuresti si patru case in Constanta si Prahova. El are si un autoturism Land Rover Defender, cumparat in 2007, trei conturi in banca de aproape 55.000 de euro si un cont de 6.700 de lei. Mironescu este actionar unic la o firma de consultanta din Eforie Sud si actionar la cinci firme, printre care Euro Shipping Services, Quadro Civil Construct Constanta si Safe Port Constanta.

Laurentiu Mironescu are 43 de ani.