Printul Charles al Marii Britanii s-a aratat uimit de numarul mare de ziaristi prezenti, vineri, la intalnirea sa cu premierul Emil Boc, intrebandu-l daca sunt aceiasi cu cei de la Palatul Cotroceni, si i-a atras acestuia atentia ca jurnalistii incearca sa inregistreze si conversatia lor neoficiala, relateaza Mediafax.

Printul Charles la Palatul VictoriaFoto: Agerpres

Charles i-a explicat lui Boc inca de pe treptele Guvernului faptul ca numarul mare de camere video nu este pe placul lui, explicandu-i prin gesturi ca acestea sunt focalizate permanent asupra sa.

Mostenitorul tronului Marii Britanii chiar l-a intrebat pe premierul Boc daca este vorba de aceiasi jurnalisti care au asistat cu o ora in urma la intalnirea sa cu presedintele Basescu.

"Nu, nu sunt aceiasi jurnalisti, nu sunt cei de la Presedintie", i-a raspuns premierul.

La poza oficiala, Charles i-a atras atentia primului-ministru ca ziaristii chiar incearca sa inregistreze si conversatia lor neoficiala.

"Au indreptat microfoanele spre noi", l-a atentionat Printul Charles pe premierul Emil Boc.

Protocolul de la Palatul Victoria a incercat sa tina presa cat mai departe de cei doi, jurnalistii asistand la inceputul discutiei oficiale din spatele unui cordon amplasat la cativa metri, fara sa poata auzi dialogul dintre Charels si Emil Boc.

Cu o ora inainte sa ajunga la sediul Guvernului, printul Charles a fost primit la Palatul Cotroceni, unde presedintele Traian Basescu i-a spus, razand, ca toata lumea ar vrea sa-l intrebe de printul William.

El i-a aratat mostenitorului coroanei britanice, amuzat, "cat de multi jurnalisti" sunt prezenti.

Printul Charles se afla, de duminica, intr-o vizita privata in Romania.