Presedintele Traian Basescu l-a asigurat, miercuri, pe ministrul ucrainean de externe Konstantin Griscenko ca, in functie de implicarea Ucrainei in aprofundarea relatiilor cu Uniunea Europeana, Romania va acorda sustinere tarii vecine, impartasind din propria experienta in procesele de aderare.

Presedintele Basescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Konstantin Griscenko, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, in cadrul convorbirilor oficiale fiind analizate stadiul si perspectivele relatiilor bilaterale romano-ucrainene, precum si aspecte ale situatiei regionale si internationale.

"Presedintele Traian Basescu a exprimat interesul pentru consolidarea increderii in relatiile dintre Romania si Ucraina, precum si pentru largirea ariei de cooperare cu domenii concrete, asigurandu-l pe ministrul Konstantin Griscenko de intreaga deschidere in acest sens.

Totodata, seful statului a subliniat ca, in functie de implicarea Ucrainei in aprofundarea relatiilor cu Uniunea Europeana, Romania va acorda sustinere tarii vecine, impartasind din propria experienta in procesele de aderare", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In contextul discutiilor privind situatia la nivel regional, purtate de cei doi oficiali, a fost identificata o convergenta de pozitii intre Romania si Ucraina cu privire la statutul provinciei Kosovo, precum si in privinta conflictelor inghetate din zona Marii Negre, mai precizeaza comunicatul Presedintiei.