Un barbat a furat dintr-o casa din municipiul Piatra Neamt noua tablouri ale unor pictori romani celebri, mai multe bibelouri din fildes, un ceas din aur si 1.450 de lei dupa ce a imobilizat-o pe proprietara, o femeie in varsta de 72 de ani, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJP Neamt, Catalina Badeanu, un tanar a intrat, marti, intr-o casa din municipiul Piatra Neamt, pe usa de acces de la demisol, si a imobilizat-o pe proprietara, careia i-a legat mainile, sistemul de alarma al locuintei fiind decuplat.

El a stat in locuinta femeii timp de sapte ore si s-a purtat frumos cu aceasta, rugand-o sa-i arate tablourile valoroase.

Tanarul a furat noua tablouri, doua picturi natura statica de Corneliu Baba, "Irisi galbeni" de Nicolae Tonitza, "Natura moarta" si "Piersici" de Octav Bancila, precum si "Baiat la marginea padurii", "Portret de femeie", "Car cu boi" si "Casa in padure" de Nicolae Grigorescu.

Dupa ce a luat cele noua tablouri, mai multe bibelouri din fildes, un ceas de buzunar din aur si 1.450 de lei, tanarul a vrut sa plece, dar in acel moment s-a intalnit cu o vecina in varsta de 69 de ani care venea la proprietara casei si, sub pretextul ca el face lucrari de reparatii la locuinta, a invitat-o in casa, a lovit-o cu palma peste fata, iar apoi a imobilizat-o.

Cele doua femei au fost legate de scaune, iar tanarul a plecat.

Fata vecinei, alarmata ca mama ei nu revine acasa, a mers la locuinta respectiva, unde le-a gasit pe cele doua femei imobilizate si a anuntat Politia.

Catalina Badeanu a declarat ca cercetarile sunt efectuate de o echipa complexa formata din politisti de investigatii criminale si criminalisti pentru identificarea autorului talhariei.

Ea a mentionat ca nu a fost facuta inca o evaluare a prejudiciului.

Tanarul care a furat cele noua tablouri, are inaltimea de aproximativ 1,7 metri, este atletic, cu ochi caprui si nas drept si era imbracat cu un hanorac inchis la culoare, pantaloni de trening, era incaltat cu pantofi tip sport si avea pe cap un fes.