Printul Charles, aflat miercuri intr-o vizita privata in satul harghitean Delnita, le-a cerut localnicilor sa il invete sa coseasca, solicitandu-le apoi sa ii trimita coasa in Marea Britanie, relateaza Mediafax.

Printul Charles la DelnitaFoto: Agerpres

In timpul vizitei la Delnita, printul Charles s-a oprit la locuinta unei femei din Marea Britanie, Barbara Knowls, care s-a stabilit in satul harghitean si care face parte dintr-o asociatie microregionala ce si-a propus sa sprijine autoritatea locala in dezvoltarea unei fabrici de lactate si protectia mediului.

Barbara Knowls a declarat ca l-a cunoscut pe printul Charles anul trecut, cand acesta a participat la inaugurarea fabricii de lapte de la Saschiz, judetul Mures.

Tot atunci, ea l-a invitat pe printul Charles sa viziteze localitatea Delnita.

Printul Charles a luat pranzul la locuinta Barbarei Knowls, unde a gustat doar cascaval, desi i-au fost pregatite mai multe produse traditionale: slanina, kaizer, chiftelute, carnati afumati si oua fierte.

El a gustat si palinca facuta de localnici, dupa care a cerut sa fie invatat sa coseasca.

Printului Charles i s-a oferit o coasa, iar localnicii l-au invatat sa coseasca in curtea casei Barbarei Knowls.

Persoanele aflate la fata locului spun ca printul Charles a fost incantat de ceea ce a vazut, iar la final a cerut sa ii fie trimisa coasa in Marea Britanie.

De la Delnita, unde a petrecut aproximativ doua ore vizitand biserica Sfantul Ioan din localitate si mergand pe un camp unde se desfasoara un proiect legat de studiul unor broaste rare, albastre, printul Charles a plecat spre Valea Zalanului.

Printul Charles, aflat intr-o vizita privata in Transilvania, a avut, marti seara, o intalnire neoficiala de o ora si jumatate, la resedinta sa din Valea Zalanului, cu autoritatile locale din judetul Covasna, fiind interesat de traditiile si produsele locale, precum si de satele secuiesti autentice.

Oficialitatile covasnene i-au daruit mostenitorului coroanei Marii Britanii o sticla pictata de copiii cu dizabilitati din Targu Secuiesc, o oglinda cu motive traditionale secuiesti pentru a putea "privi inapoi la Valea Zalanului" si o carte despre judetul Covasna.

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata.

In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky.

Contele Kalnoky Tibor de la Miclosoara si sotia sa s-au numarat printre participantii la nunta printului William.