Plenul Camerei Deputaţilor a amânat, marţi, votul final la legea privind restructurarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, anunta Agerpres. Proiectul de lege prevede disponibilizarea a aproximativ 8.500 de angajati ai Ministerului de Interne. Deputaţii opoziţiei s-au declarat nemulţumiţi la finalul şedinţei de plen, acuzând faptul că puterea amână votarea a peste 55 de legi organice, întrucât nu mai poate asigura cvorumul necesar pentru votarea legilor organice.

"Facem de mult timp scandal că sunt peste 55 de legi organice care nu au fost puse pe lista de vot final de la începutul acestei sesiuni pentru că Puterea nu mai are majoritate, respectiv 167 de voturi pentru a trece legile organice. Printre aceste legi se află şi proiectul de lege privind restructurarea Ministerului de Interne, respectiv reducerea celor 8.500 de posturi. (...) Este clar că noi votăm împotriva acestei legi nu numai pentru că sunt puşi 8.500 de oameni pe drumuri, sunt puse 8.500 de familii pe drumuri, dar pentru faptul că nici în momentul de faţă Ministerul Administraţiei şi Internelor nu are capacitatea de a asigura ordinea şi liniştea publică şi siguranţa cetăţeanului. Şi în aceste condiţii mai reducem posturi de la minister", a declarat liderului grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa.

Întrebat când crede ca se va rezolva acest blocaj, Mircea Duşa a spus că, probabil, atunci când puterea va ajunge să aibă majoritate în Cameră.

Marti, in ziua in care era programat votul final la aceasta lege, peste 100 de politisti au iesit in strada in Bucuresti, in Piata Constitutiei, pentru a protesta fata de legea disponibilizarilor. Mitingul, care s-a incheiat la ora 14:00, a fost organizat de Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual - SNPPC, afiliat CNS Cartel ALFA.