Un barbat de 54 de ani din municipiul Botosani a fost sanctionat cu o amenda administrativa, de 1.000 de lei, dupa ce a fost depistat avand, in acelasi timp, atat permis de conducere, cat si certificat de persoana cu handicap, relateaza Agerpres.

Dumitru Cojocaru a fost identificat in urma unei verificari incrucisate, dispuse in urma cu un an de prefectul Cristian Roman, privind toate persoanele posesoare de permis de conducere si care sufera de dizabilitati incompatibile cu calitatea de conducator auto.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, procurorul Aurel Simion, Dumitru Cojocaru a facut obiectul unei cercetari penale pentru uz de fals, pentru ca a obtinut permisul de conducere categoria B 'pe baza unor documente care s-au dovedit a fi necorespunzatoare realitatii'.

"In cursul cercetarilor s-a dovedit ca acesta sufera de afectiuni incompatibile cu calitatea de conducator auto. Avand in vedere faptul ca acesta nu poseda autoturism si nu a condus dupa obtinerea permisului de conducere vreun autoturism, in cauza s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative", a afirmat Simion.

Procurorii continua cercetarile in cazul cadrelor medicale care au eliberat documentele, disjungand dosarul in care a fost cercetat Dumitru Cojocaru.

Acesta este singurul caz inregistrat de procurorii botosaneni dupa scandalul permiselor pentru nevazatori.

In luna aprilie a anului trecut, o verificare dispusa de prefectul Cristian Roman a aratat ca 486 de persoane cu handicap din judetul Botosani detin permis de conducere, desi afectiunile de care sufera le fac incompatibile cu calitatea de conducator auto.

Ancheta arata ca printre posesorii dreptului de a conduce se afla nevazatori cu gradul I si II de handicap, persoane cu handicap psihic sau mental, dar si persoane cu deficiente de auz.