Un sofer din Bacau a fost inregistrat de un aparat radar in timp ce conducea vineri pe DN 2 E85, pe raza judetului Buzau, cu viteza de 202 kilometri/ora, transmite Agerpres. Potrivit informatiilor, soferul nu se afla la prima fapta de acest gen, in lunile martie si aprilie 2011 fiind sanctionat de doua ori pentru aceeasi abatere.

Subcomisarul Florina Crucianu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, a declarat ca vineri, "in jurul orei 14,00, unul dintre echipajele care actionau cu aparatul radar pe DN 2 E85, in afara localitatii Racoviteni, a inregistrat un autoturism ce se deplasa cu viteza de 202 kilometri/ora".

Crucianu a adaugat ca "in momentul in care politistii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducatorul auto si-a continuat deplasarea, marind viteza, catre Buzau, dar masina a fost data in consemn si au fost instituite filtre de blocare".

Ulterior, autoturismul inmatriculat in Bulgaria a fost reperat intr-o parcare de pe marginea drumului european, iar conducatorul auto, un bacauan de 34 de ani, a fost identificat intr-o unitate de alimentatie publica.

Politistii au afirmat ca soferul nu se afla la prima fapta de acest gen, in lunile martie si aprilie 2011 fiind sanctionat de doua ori, cu puncte amenda si cate 6 puncte de penalizare de politistii buzoieni, pentru aceeasi abatere.

Soferul a fost sanctionat vineri cu 9 puncte amenda, iar permisul auto i-a fost retinut pentru o perioada de 90 de zile.