Judecatoarea Elena Turcu de la Tribunalul Dambovita, acuzata ca a condus sub influenta alcoolului si achitata de instanta suprema intrucat proba alcoolemiei a fost viciata, s-a prezentat la serviciu, vineri, dupa ce CSM a decis reincadrarea sa pe post, transmite Mediafax.

"Mi s-a parut o sentinta corecta, dreapta. In sfarsit Dumnezeu a facut dreptate!", a declarat judecatoarea Elena Turcu, la intrarea in Tribunalul Dambovita.

Intrebata de jurnalisti daca politistii care au actionat in cazul sau au fost vinovati, judecatoarea a raspuns: "Mai multe nu pot sa va spun. Nu comentez altceva. Va spun doar ca s-a facut dreptate si imi pare bine".

Conducerea Tribunalului Dambovita afirma ca in momentul in care Consiliul Superior al Magistraturii va trimite oficial decizia de repunere in functie a Elenei Turcu, aceasta va reveni pe postul de judecator, ocupat inaintea demisiei din functie.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, repunerea Elenei Turcu in functia de judecator, luand act de incetarea de drept a suspendarii sale din functie dupa ce a fost achitata prin sentinta definitiva de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care era acuzata ca a condus autoturismul sub influenta alcoolului.

De asemenea, CSM a decis sesizarea Comisiei de evaluare pentru a tine cont atunci cand Elena Turcu va fi evaluata de incidentul in care a fost implicata.

Judecatoarea Elena Turcu a cerut joi CSM sa constate incetarea de drept a suspendarii sale din functie, cu consecinta repunerii in situatia anterioara, precum si plata drepturilor banesti de care a fost lipsita, dupa ce a fost achitata de ICCJ.

In luna aprilie, Elena Turcu a fost achitata de judecatorii ICCJ pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala.

Purtatorul de cuvant al ICCJ, judecatoarea Georgeta Barbalata, a declarat atunci ca, potrivit deciziei magistratilor, fapta nu este prevazuta de legea penala, ceea ce inseamna ca s-a stabilit ca Elena Turcu avea o concentratie de alcool in sange care ar atrage o raspundere contraventionala.

Elena Turcu, fost presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Dambovita, a fost trimisa in judecata, in 4 iulie 2010, de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.