Cresterea economica din primele trei luni este "subtire", a afirmat la RFI vicepresedintele PSD, Constantin Nita. Social-democratul a facut aceasta declaratie la cateva ore dupa ce Institutul National de Statistica a anuntat vineri ca Produsul intern brut in trimestrul I 2011 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV 2010 (date ajustate sezonier). Fata de trimestrul corespunzator din anul 2010, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 1,6% pe seria bruta si cu 0,3% pe seria ajustata sezonier.

Pentru ca o economie sa iasa tehnic din recesiune este nevoie ca PIB-ul sa creasca in doua trimestre consecutiv. In trimestrul patru din 2010, fata de precedentele trei luni, PIB a inregistrat o crestere usoara, de 0,1%, iar in primul trimestru de anul acesta, avansul economic a fost de 0,6 procente.

Fostul ministru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii din Guvernul PDL-PSD a afirmat insa ca datele nu sunt convingatoare: "Unii analisti ne spun ca nu este nevoie pentru a iesi din recesiune de numai doua trimestre de crestere economica succesiva, ci este nevoie de mult mai multe lucruri, adica de o reechilibrare a indicatorilor macro-economici. Aceasta chestiune legata de doua trimestre a fost introdusa de niste ziaristi americani si nicidecum de niste economisti de prestigiu, care sa-si exprime un punct de vedere legat de acest lucru".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.