Guvernul a numit-o, miercuri, pe Cynthia-Carmen Curt, fost consilier de stat in aparatul de lucru al premierului Emil Boc, in postul de consul general al Romaniei la Barcelona, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean. Cynthia-Carmen Curt va ocupa locul lui Radu Ionescu, acesta fiind rechemat in tara, dupa aproape patru ani de activitate in aceasta functie.

Potrivit CV-ului sau, Cynthia Curt a ocupat si functia de subprefect al judetului Cluj in perioada 2005-2008. Are studii in domeniul relatii internationale (doctorat la Universitatea Babes -Bolyai)

Guvernul a mai facut schimbari si la consulatele din Sankt Petersburg (Rusia) si Varset (Serbia). Astfel, Guvernul a decis numirea lui Gheorghe Nicolae Pahonea, diplomat de cariera, in functia de consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Sankt Petersburg, Federatia Rusa si a decis rechemarea din functia de consul general a lui Ion Bistreanu.

De asemenea, Guvernul l-a numit in functia de consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Varset, Republica Serbia pe Alexandru Muresan, diplomat de cariera, si l-a rechemat din aceeasi functie pe Adrian Nicola.