Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, miercuri, cererea senatorului Catalin Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar, formulata la termenul procesului in care senatorul este judecat pentru fapte de coruptie si trafic de influenta, relateaza Agerpres.

Decizia poate fi atacata cu recurs de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la Completul de cinci judecatori al ICCJ, pana la judecarea recursului Catalin Voicu urmand sa ramana in arest preventiv.

Voicu a mai beneficiat de admiterea cererii de eliberare, insa Completul de cinci judecatori a admis, de doua ori, recursul procurorilor anticoruptie.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a admis, pe 29 aprilie, recursul procurorilor la decizia prin care Sectia penala a ICCJ nu a mai prelungit mandatul de arestare a senatorului Catalin Voicu, iar acesta a ramas in arest preventiv.

Acelasi complet al ICCJ a admis, pe 11 aprilie, recursul DNA la decizia prin care a fost admisa cererea lui Catalin Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar, iar senatorul a ramas dupa gratii.

Voicu se afla in arest preventiv de peste un an, respectiv din 30 martie 2010, perioada in care a formulat lunar cereri de eliberare provizorie sub control judiciar sau cereri de revocare a masurii arestarii preventive.

In acest dosar au fost audiati Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, dar si o serie de martori precum presupusul fin al lui Voicu, Radu Dan Floarea, omul de afaceri Nicolae Ungureanu, cele trei judecatoare ale ICCJ care au judecat dosarul lui Casuneanu, fostul grefier sef al Sectiei civile a ICCJ, fostul ofiter SIE Adrian Isac, avocatii Cezar Bivolaru, fost asociat al lui Catalin Voicu, si Horia Bora, consilier juridic la firmele lui Costel Casuneanu, precum si patronul localului 'Select', Liviu Capota.