Marius Petcu a cerut, miercuri, la primul termen al procesului in care este judecat pentru coruptie, sa fie eliberat provizoriu sub control judiciar, relateaza Mediafax. Avocatii acestuia au prezentat instantei declaratii de la vecinii sindicalistului, pentru a arata "buna moralitate" a acestuia.

Tribunalul Bucuresti a inceput, miercuri, discutiile in procesul in care Marius Petcu a fost trimis in judecata pentru luare de mita.

Avocatii au mai aratat ca daca ar fi lasat liber, sub control judiciar, Petcu nu ar putea influenta cursul judecarii, pentru ca toate probele materiale ale procurorilor se afla in posesia instantei de judecata si ca martorii cheie ai acuzarii oricum se afla "in dusmanie" cu fostul lider sindical.

In replica, procurorul anticoruptie prezent la proces a depus minuta deciziei de arestare a lui Marius Petcu si a aratat instantei ca motivele pentru care sindicalistul a fost arestat nu au disparut. Procurorul a dezvoltat motivele pentru care a cerut respingerea acestei cereri invocand caracterul repetat al infractiunii comise de Marius Petcu, sumele "foarte mari" de bani cerute de acesta, respectiv 40.000 de euro si peste un milion de lei, precum si circumstantele personale ale sindicalistului, care "tocmai de aceea nu trebuia sa comita astfel de fapte".

In final, Petcu a sustinut inca o data ca este nevinovat, ca vrea sa dea o declaratie completa, prin care sa demonteze acuzatiile, aratand ca pana la acest moment nu i s-a dat aceasta posibilitate.

Instanta a ramas in pronuntare pe aceasta cerere de eliberare provizorie si a stabilit un nou termen in proces pentru 8 iunie, amanand astfel cauza din motive procedurale.

Marius Petcu este in arest din 31 martie, dupa ce, in 24 martie, a fost prins luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

In 21 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata, iar Tribunalul Bucuresti a confirmat legalitatea arestarii fostului lider sindical.

Update: Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, miercuri, cererea liderului sindical Marius Petcu de eliberare din arest sub control judiciar.