Aproximativ o treime dintre angajatii vamali urmeaza a fi disponibilizati, astfel ca din 4.586 cati sunt in prezent vor ramane 3.159, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern privind modificarea legii Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), citat de Mediafax.

Numarul maxim de posturi pentru Autoritatea Nationale a Vamilor si unitatile subordonate acesteia este de 3.159, inclusiv postul de demnitar, conform modificarilor aduse printr-un proiect privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului 110/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale a Vamilor.

Incadrarea in numarul maxim de posturi si in structura organizatorica se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la propunerea vicepresedintelui ANAF care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor, in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare noilor prevederi.

ANV este condusa de un vicepresedinte al ANAF, cu rang de subsecretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru.

Zeci de vamesi de la punctele din Timis, Suceava si Vaslui, alaturi de polititi de frontiera, au fost arestati in cursul lunii februarie, in urma unor ample actiuni ale anchetatorilor ancticoruptie impotriva contrabandei de la granite.