Gruparea care a infiintat firme fictive prin care a facut achizitii intracomunitare de legume, fructe si carne congelata, producand un prejudiciu de un milion de euro, era condusa de patru frati, cetateni iranieni, locuintele lor din Capitala fiind perchezitionate, marti, de politistii ilfoveni.

Purtatorul de cuvant al Politiei Ilfov, Claudia Burada, a declarat, pentru Mediafax, ca marti dimineata au fost facute 25 de perchezitii, in Ilfov si in Bucuresti, pentru prinderea membrilor unei grupari infractionale formate din peste 30 de cetateni iranieni, sirieni, turci si romani.

Ancheta in acest caz a inceput in urma cu sase luni, in baza informatiilor de la DGIPI si a sesizarilor facute de Garda Financiara, dupa ce la controale de rutina au descoperit firme care aveau anuntate sediile sociale la adrese fictive, a precizat Claudia Burada.

Anchetatorii au stabilit ca gruparea, condusa de patru frati, cetateni iranieni, a infiintat firme fictive prin care a facut achizitii intracomunitare de legume, fructe si carne congelata, fara sa plateasca taxele la bugetul de stat. Unele firme fictive erau infiintate pe numele unor cetateni straini care veneau in Romania pentru o scurta perioada de timp, a mai spus purtatorul de cuvant al Politiei Ilfov.

Dupa ce aduceau marfurile in tara, membrii gruparii le vindeau prin mai multe firme, care functionau legal, acestea fiind, practic, singurele societati ce plateau TVA pentru produse, a mai precizat Claudia Burada.

Prejudiciul produs de suspecti in acest caz a fost estimat la un milion de euro.

Anchetatorii au facut, marti, in baza autorizatiilor emise de Judecatoria Cornetu, perchezitii la domiciliile suspectilor, dar si in alte locatii unde erau tinute evidente contabile duble, precum si la locuinta unei femei care se ocupa de infiintarea acestor firme si de contabilitate, a adaugat Claudia Burada.

Cei peste 30 de suspecti in acest caz vor fi ridicati si dusi la audieri, la Politia Ilfov.