La alegerile locale partiale pentru functia vacanta de primar al municipiului Baia Mare au votat, duminica, pana la ora 20.00, un numar de 34.383 alegatori cu drept de vot, relateaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures, Dan Buca, a declarat pentru Agerpres ca prezenta la vot este de 27,53% din totalul alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente.

Prin sistemul unic de apeluri de urgenta - 112 au fost primite sapte sesizari cu privire la incalcarea legislatiei electorale in ziua alegerilor si alte doua din partea unor institutii publice.

Politia Municipiului Baia Mare a deplasat echipe operative la fata locului unde au fost semnalate problemele. Au fost intocmite fise de incident, iar politistii investigheaza in continuare si cerceteaza daca se confirma faptele sesizate.

Alegerea unui nou primar survine dupa ce anul trecut fostul primar, liberalul Cristian Anghel, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la doi ani si sase luni de inchisoare pentru neglijenta in serviciu (eliberat conditionat intre timp). Dupa condamnare, scaunul de primar a fost ocupat interimar de viceprimar, pana la organizarea de noi alegeri.