Unul dintre sindicatele salariatilor din Ministerul Administratiei si Internelor va picheta, marti, Palatul Parlamentului, in incercarea de a obtine un vot negativ din partea parlamentarilor la proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI.

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), "organizatie reprezentativa a peste 50.000 de salariati din MAI", anunta ca la protestul de marti vor participa atat membrii de sindicat cat si familiile acestora, relateaza Mediafax.

Potrivit sindicalistilor, actul normativ, care marti ar trebui sa primeasca votul final in Parlament, "urmeaza sa reglementeze o disponibilizare masiva a personalului din MAI, precum si anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizati".

Acestia mai afirma ca, prin "reducerea considerabila" a numarului real de politisti, va fi pusa in pericol insasi calitatea ordinii publice din Romania si va fi afectat chiar procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen.

Comisiile de administratie si de aparare ale Camerei Deputatilor au decis, in 2 mai, in absenta reprezentantilor opozitiei, sa aprobe proiectul legii privind disponibilizarile din MAI.

Deputatii au adoptat, in 3 mai, pe articole, proiectul de lege, votul final fiind amanat pentru saptamana viitoare.