Mai multi copii din Bucuresti aflati in excursie la Moeciu de Sus au avut nevoie, sambata, de ingrijiri medicale dupa ce au mancat de dimineata la pensiunea in care au fost cazati, anunta Agerpres. Cei 11 copii au fost transportati la un Dispensar din Rasnov, dupa care trei dintre ei au fost trimisi la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov.

Medicul Rodica Silaghi de la Spitalul de Boli Infectioase a declarat ca toti cei trei copii sunt in afara oricarui pericol, dar vor mai ramane internati in vederea administrarii unui tratament intravenos.

Copiii au spus ca dupa masa de dimineata, cand au mancat oua si branza, unora dintre ei li s-a facut rau. Grupul este format din 54 de copii de la o scoala generala din Bucuresti care au venit la Moeciu de Sus de vineri seara.

O echipa formata din reprezentanti ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Directiei Sanitar-Veterinare Brasov s-au deplasat la pensiune pentru a recolta probe din alimentele oferite copiilor, in vederea stabilirii cauzei toxiinfectiei alimentare.