Presedintele Traian Basescu a afirmat sambata, in intalnirea de la Palatul Cotroceni cu reprezentantii misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, ca din ce a vazut, pana in prezent, rezultatul evaluarii nu este unul foarte rau, spunandu-i sefului misiunii, Jeffrey Franks, ca este mai relaxat ca de obicei, relateaza Agerpres.

"Sunteti aproape de incheierea misiunii. Dupa cum vad, pana acum, rezultatul nu este foarte rau si sunteti mai relaxat ca de obicei. Sa speram ca programul pe care il incepem acum va avea acelasi succes ca cel dinainte", a spus Basescu in debutul intrevederii.

Presedintele Basescu a precizat ca este un sustinator al acestui program. "Sunt un sustinator puternic al acestui program, asa cum am fost si al celui initial, chiar daca avem alegeri anul viitor", a subliniat seful statului.

La randul sau, Franks si-a manifestat speranta ca noul acord cu Romania va fi unul de succes.

Misiunea Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, a incheiat, sambata, discutiile cu ministerele si autoritatile implicate in elaborarea Scrisorii de Intentie.

La iesirea din sediul Ministerului Finantelor Publice, seful misiunii FMI pentru Romania, Jefrey Franks, a spus ca "au fost facute progrese foarte bune".