Intalnirea presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii misiunii comune de evaluare a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, care ar fi trebuit sa aiba loc vineri, a fost reprogramata pentru sambata, ora 15:00, se arata intr-un comunicat al Presedintiei. Potrivit reprezentantilor Presedintiei, amanarea a fost solicitata de reprezentantii misiunii, motivul fiind ca discutiile cu autoritatile nu au fost inca finalizate.

"Cutuma este ca reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se intalnesc cu presedintele Romaniei dupa ce discutiile cu autoritatile sunt finalizate", a declarat un purtator de cuvant al Presedintiei pentru HotNews.ro.

Misiunea FMI a avut vineri intalniri cu reprezentanti ai unor partide politice. Seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, citat de Mediafax, ca a adresat invitatii la discutii si reprezentantilor PSD si PNL, insa acestia nu au acceptat.

Reprezentantii FMI se afla in Romania pentru prima evaluare a acordului de tip preventiv, incheiat la finele lunii martie. Concluziile acestei evaluari vor fi prezentate luni, 9 mai.

Acordul, incheiat pe o perioada de doi ani, are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Acordul va fi insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.