Avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu - arestat in 29 aprilie de Tribunalul Bucuresti - a depus o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar a clientului sau, actiunea inregistrata la Judecatoria sectorului 5 urmand a fi luata in discutie in 10 mai, informeaza Mediafax.

Sorin Ovidiu VintuFoto: Hotnews

In 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vintu, alaturi de Ion Ilie Cezar, a fost retinut, pentru santaj de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru ca a pretins lui Sebastian Ghita 150.000 de euro lunar, actiunea survenind unei plangeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghita i s-au cerut 200.000 de euro, insa managerul Realitatea a spus ca da doar 150.000 de euro.

Banii au fost ceruti pentru ca Ghita sa "sa fie lasat in pace" de Vintu si sa ramana managerul Realitatea, dupa ce patronul Asesoft a platit datoriile postului TV si a facut investitii, suma ridicandu-se la zece milioane de euro.

Ca garantie ca Ghita va face ce i se cere, Vintu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, sa fie "umbra" managerului Realitatea TV, a sustinut Parchetul, situatie confirmata de interceptarile realizate de anchetatori.

In momentul in care Ion Ilie a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000 de euro, la sediul Realitatea TV, acesta a spus ca reprezinta rata de leasing pentru un elicopter, insa, potrivit contractului, aceasta rata este de 13.000 de euro, mai spun procurorii.

Judecatoria sectorului 5 Bucuresti a respins propunerea procurorilor, iar acuzarea a facut recurs.

In 29 aprilie, dupa judecarea contestatiei procurorilor, Tribunalul Capitalei s-a pronuntat pentru arestarea lui Vintu si Cezar, emitand in acest sens un mandat pentru 29 de zile.