Romania beneficiaza de cele mai consistente garantii de securitate din istoria sa, prin amplasarea scutului antiracheta pe teritoriul sau, a declarat marti, la Ministerul Muncii, premierul Emil Boc, citat de Agerpres: "Eu cred ca Romania beneficiaza astazi de cele mai consistente garantii de securitate din istoria sa prin amplasarea scutului antiracheta. Romania are garantii de securitate pe care nu le-a avut poate niciodata in istorie. Fiind partener NATO si partener strategic al SUA prin implicarea in acest proiect, are garantiile de securitate asigurate pe care nu le-a avut in decursul istoriei".

Cu cateva ore inainte, presedintele Traian Basescu afirmase, la randul sau, ca, odata cu realizarea acestei componente a scutului antiracheta, "Romania se afla la cel mai inalt nivel de securitate din istoria ei. Romania si-a indeplinit in acest fel obiectivul de a-si asigura securitatea pe termen lung, si nu conjunctural."

Premierul Emil Boc a tinut sa sublinieze, referitor la costurile legate de instalarea scutului, ca acestea vor fi suportate de catre partenerii externi.

Sistemul antiracheta american va fi amplasat la baza aeriana Deveselu, din judetul Olt, a anuntat, marti, presedintele Traian Basescu, dupa sedinta CSAT de luni seara.

Declaratii Emil Boc si Mircea Geoana: