Circulatia rutiera de pe autostrada Soarelui este supravegheata din elicopter, duminica, intre orele 17.00-22.00, soferii urmand a fi informati cu privire la conditiile de trafic si eventuale rute ocolitoare, informeaza Politia Romana, citata de Mediafax.

Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Directia Rutiera, a suplimentat efectivele de politie rutiera pentru fluidizarea circulatiei si prevenirea evenimentelor rutiere, nerespectarea legislatiei urmand a fi sanctionata cu fermitate.

Politistii rutieri le recomanda soferilor sa circule cu viteza adaptata permanent conditiilor concrete din trafic sau meteorologice.

Duminica dupa-amiaza, odata cu intoarcerea din minivacanta de 1 Mai, se anticipeaza un trafic intens, in special pe principalele artere care leaga Capitala de statiunile turistice montane si de pe litoral.

Pentru siguranta traficului rutier si reducerea victimizarii populatiei prin accidente de circulatie, politistii rutieri vor actiona in trafic, la nivel national, pentru combaterea excesului de viteza si a celorlate incalcari ale legislatiei rutiere.

Politistii vor folosi aparatele din dotarea Politiei Rutiere destinate supravegherii traficului rutier si masurarii vitezei de deplasare a autovehiculelor.

De asemenea, conducatorii auto vor fi informati permanent cu privire la conditiile de trafic rutier si eventualele rute ocolitoare.

In plus fata de politistii din teren, in intervalul orar 17.00 - 22.00 traficul rutier de pe autostrada Soarelui este supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviatie al MAI.

Politistii rutieri atrag atentia asupra importantei respectarii regimului legal de viteza intrucat viteza execesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

Politistii recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, sa evite depasirile riscante, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule, mai ales atunci cand carosabilul este umed.