Un seism cu magnitudinea de 4.9 grade pe scara Richter s-a produs duminica dimineata in Romania, fiind resimtit in mai multe zone ale tarii, informeaza Institutul National de Fizica a Pamantului. Potrivit Institutului Geologic al SUA (USGS), cutremurul a avut loc la ora 05:24 (ora Romaniei), la o adancime de 141.5 km, in zona Vrancea.

Cutremur in VranceaFoto: INFP

USGS a informat ca magnitudinea de moment a cutremurului a fost de 4.7 grade. INFP a afirmat initial ca a fost vorba de o magnitudine de 5.5 grade pe scara Richter.

Seismul a avut loc la 63 de km est de Brasov, 64 de km nord-nord-vest de Buzau si la 136 km nord de Bucuresti.

Potrivit INFP, cele mai apropiate localitati de epicentrul seismului au fost Gura Teghii (5km), Lopatari (9km), Nereju (15km), Manzalesti (16km) si Siriu (20km).

Potrvit site-ului cutremur.net, seismul s-a simtit si in Bucuresti cu o intensitate de IV-V grade Mercalli.

Cutremurul, care s-a resimtit pentru cateva secunde, nu reprezinta un motiv de ingrijorare, a declarat la Realitatea TV Mircea Radulian, director stiintific la Institutul National pentru Fizica Pamantului, care a precizat ca specialistii se asteptau la un astfel de seism. "E posibil sa se produca si replici", a adaugat Radulian.

Mai multi cititori ai HotNews.ro ne-au transmis ca au simtit seismul, unii dintre ei fiind treziti din somn de animalele din casa, care au devenit agitate.

Cutremurul s-a simtit si in Republica Moldova.