Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a fost eliberat din functie, printr-un decret prezidential semnat joi de presedintele Traian Basescu, informeaza Administratia Prezidentiala.

Sebastian LazaroiuFoto: Agerpres

"Incepand cu data de 01 mai 2011 vor inceta, prin acordul partilor, raporturile de munca ale domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu cu Administratia Prezidentiala. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 28 aprilie a.c., decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu", se arata in comunicatul Presedintiei.

UPDATE: Lazaroiu spune ca vrea sa se dedice analizei politice, activitatea sa nu fie asociata Presedintiei

Sebastian Lazaroiu precizeaza, intr-o declaratie remisa Mediafax, ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale.

"Asa cum apare si in comunicat, a fost o incetare a raporturilor de munca cu acordul partilor", explica Lazaroiu.

El spune ca a decis sa se dedice "pe mai departe" analizei politice.

"Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac sa fie asociate institutiei prezidentiale", mai spune Lazaroiu.

El precizeaza totodata ca a fost o onoare sa lucreze cu presedintele. "Am avut o colaborare foarte buna", conchide Lazaroiu.

Presedintele Traian Basescu declara in luna februarie, intr-o emisiune la TVR, ca analizele politice ale consilierului Sebastian Lazaroiu sunt punctele acestuia de vedere, nereprezentand mesaje ale sefului statului. "Punctele de vedere ale lui Sebastian Lazaroiu in ceea ce priveste analiza politica nu sunt mesajele mele. Da, sunt analizele dansului si are de la mine libertatea sa se manifeste, pentru ca nu poti, cand ai un consilier sociolog, sa-i spui: "Da, dar tu vorbesti numai cu mine". Ca n-o sa stea toata viata acolo si, daca este invitat, n-are decat sa-si dea cu parerea", spunea seful statului.

Sebastian Lazaroiu ocupa, din 2007, functia de consilier prezidential in cadrul Departamentului de Planificare si Analiza Politica.

Pana sa ocupe aceasta pozitie in cadrul Administratiei Prezidentiale, Lazaroiu era cunoscut ca director general al Centrului de Sociologie Urbana si Regionala - CURS S.A si ca analist politic. Lazaroiu a condus acest institut din 2002 pana la inceputul lunii martie 2007, cand a demisionat motivandu-si gestul prin dorinta de a trece de la producerea sondajelor, la analiza lor.

Sebastian Lazaroiu este profesor asociat la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, program de master comunicare politica, SNSPA, din 2003 si profesor asociat la Facultatea de Sociologie, program de master marketing si sondaje de opinie, Universitatea din Bucuresti, din 2004.

In trecut a mai fost lector universitar la Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA, din 2000-2006, director de cercetare - CSOP/TNS, 1999-2000, cercetator - CURS, 1997 - 1999, expert parlamentar la Senat, in 1997, director de cercetare - GISO, 1995-1996.