Dosarul Alro constituit de fostul procuror Ciprian Nastasiu, in care a cerut interceptarea convorbirilor lui Theodor Stolojan, Dan Voiculescu, Attila Verestoy, Bogdan Chirieac, Elena Udrea, Doru Cocos, ramane inchis, instanta suprema respingand cererea lui Vadim Don Benyatov, fost inculpat in caz.

In 21 aprilie, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins ca nefondata plangerea formulata de Vadim Don Benyatov, cetatean american de origine rusa, impotriva rezolutiei nr. 30/D/P/2007 din 28 ianuarie 2010 a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), informeaza Mediafax.

Astfel, ICCJ a mentinut rezolutia procurorilor DIICOT prin care dosarul Alro a fost inchis, decizia in acest caz fiind definitiva.

Totodata, instanta suprema l-a obligat pe Benyatov sa plateasca o suta de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Dosarul Alro a fost inchis in ianuarie 2010, de catre DIICOT, insa Benyatov, pus sub acuzare de fostul procuror Ciprian Nastasiu (cel care in timpul campaniei electorale a lansat o carte despre cazurile instrumentate de el, printre care si Alro), in care a cerut interceptarea convorbirilor lui Theodor Stolojan, Dan Voiculescu, Attila Verestoy, Bogdan Chirieac, Elena Udrea, Doru Cocos etc-n.r.) a facut plangere impotriva rezolutiei procurorilor la instanta suprema, astfel ca dosarul a devenit public, implicit stenograme ale interceptarilor.

In acest dosar Benyatov a fost pus sub acuzare pentru "initiere si constituire a unui grup infractional organizat" si "tentativa la subminarea economiei nationale" - caz disjuns din cel privind privatizarile strategice.

Ancheta a vizat "preocuparea" lui Vitaly Maschitskiy, presedintele Grupului Marco, Valery Krasnov, vicepresedintele Grupului Marco, si Marian Nastase, presedintele Grupului Marco pentru Romania, fata de contracte de furnizare a energiei pe termen lung, respectiv pe 12-15 ani, in scopul de a obtine un pret predictibil al energiei electrice, in conditiile in care acest pret reprezinta 35 la suta din costurile aluminiului produs de SC Alro SA.