Cum motiveaza judecatorii respingerea cererii de arestare a lui Sorin Ovidiu Vintu in dosarul de santaj

de Attila Biro     HotNews.ro
Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 1:41 Actualitate | Esenţial


Judecatoria Sector 5 a transmis HotNews.ro, in urma unei solicitari oficiale in baza legii 544/2001, un comunicat in care sunt prezentate motivele pentru care a fost respinsa cererea de arestare preventiva in dosarul de santaj al lui SOV. Judecatoarea care a deliberat in dosar sustine ca "nu sunt indicii suficiente care sa dovedeasca infractiunea de santaj”. De asemenea, potrivit comunicatului oficial, judecatoarea a retinut in motivare si faptul ca procurorii nu au prezentat probe suficiente care sa dovedeasca infractiunea de amenintare cu moartea. In plus, judecatorii sustin ca procurorii nu au prezentat probe concludente pentru presupusul flagrant al lui Ion Ilie Cezar.
 • Cererea de arestare preventiva a fost judecata joi 21 aprilie de catre judecatoarea Oana Stela Roseanu care este presedinta sectiei penale a Judecatoriei Sectorului 5.
 • Citeste in articol comunicatul Judecatoriei
Sector 5 Joi 21 aprilie Judecatoria Sector 5 a deliberat in camera de consiliul (in sedinta secreata) cererea de arestare preventiva formulata de procurori Parchetului General in dosarul de santaj al lui Sorin Ovidiu Vintu. HotNews.ro va prezinta motivele prezentate de Judecatoria Sector 5 asa cum au fost ele transmis de instanta printr-un comunicat public:
 • Prin incheierea din 21.04.2011 pronuntata in dosarul nr. 7667/302/2011, instanta a respins propunerea de arestare, apreciind ca nu sunt indicii suficiente din care sa se poata desprinde concluzia plauzibila ca inculpatii au comis actiuni ce ar putea reprezenta elementul material al infractiunii de santaj. Astfel, cu privire la constrangerea ca partea vatamata G.S. sa accepte un act aditional, ce ar afecta realizarea obiectivelor din contractul de management, s-a retinut ca aceasta nu a precizat in ce ar consta modificarea clauzelor contractuale si care ar fi continutul actului aditional ce era constransa sa il semneze.
 • Referitor la actiunea inculpatilor de a intra cu forta, impreuna cu alte persoane, in spatiul Asesoft si Realitatea TV si de a profera amenintari, s-a constatat, din plansele foto prezentate, ca nu s-a putut observa vreo persoana exercitand acte de violenta si nici nu a fost identificata sau audiata vreuna din persoanele care apar in aceste fotografii, pentru a confirma sau infirma sustinerile partilor.
 • In ceea ce priveste convorbirea din 02.04.2010, ocazie cu care se pretinde ca s-ar fi proferat amenintarea cu suprimarea fizica a partii vatamate, solicitandu-se plata sumei de 200.000 euro, instanta a retinut ca proba prezentata nu constituie inregistrarea integrala a discutiei, iar cuprinsul acesteia nu poate fi considerat a reprezenta o actiune de amenintare, avand in vedere continutul cu neputinta de crezut al majoritatii acestor afirmatii, precum si contextul dialogului dintre partea vatamata si inculpatul Sorin Ovidiu Vintu cu privire la clauzele contractului, context in care inculpatul enumera si alte optiuni: sa ii dea partii vatamate banii investiti, sa denunte personal contractul si sa se adreseze instantei judecatoresti pentru solutionarea litigiului sau sa se inteleaga.
 • Sub aspectul flagrantului, instanta a avut in vedere ca nu s-au administrat probe stiintifice din care sa poata fi trasa concluzia certa ca inculpatul Ilie Ion Cezar a primit suma de bani. Totodata, privitor la situatia inculpatului Ilie Ion Cezar, nu s-a constatat existenta vreunei activitati ce ar putea fi calificata drept amenintare.
NOTA REDATIEI: In mentiunea din comunicat „partea vatamata G.S.” judecatorii au fost cei care au anonimizat numele partii vatamate. Partea vatamata este Sebastian Ghita. Vezi aici comunictaul integral in forma trimisa de Judecatorie. Comunicatul a fost trimis de Judecatoria Sector 5 catre toate institutiile de presa care au formulat cereri in baza legii 544/2001.
 COMUNICAT VANTU

Judecatoria Sector 5 nu a transmis incheierea de sedinta in forma integrala pe motiv ca dosarul este inca in faza de urmarire penala. „Avand in vedere ca incheierea din 21.04.2011 nu este definitiva, faptul ca procesul se afla inca in faza de urmarire penala, care nu este publica, precum şi aspectul ca hotararea face referire la mijloacele de proba prezentate şi care nu au fost facute publice, nu va putem pune la dispoziţie motivarea solicitata.”, se mentioneaza intr-un raspuns oficial transmis de Judecatoria Sector 5. RAsp Hot News.ro-attila Biro


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4648 vizualizari

 • +23 (23 voturi)    
  Eu am ingropat doi judecatori in viile din Cotnari (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 2:01)

  Raket [anonim]

  Propun un exercitiu de imaginatie...sa ne imaginam ca Vantu ar fi spus...

  "Cati procurori am ingropat eu pe dealurile Moldovei"

  Sa ne imaginam impreuna, daca Vantu spunea ca a ingropat judecatori in loc de raketi, lua aceeasi decizia doamna judecator?

  Sau daca Vantu ar fi spus
  "Cati copii de judecator am ingropat eu pe dealurile Moldovei..."


  --------------------
  Ghiţă: Să mă îngropaţi?

  Vântu: Băi, puştiule! La mine aşa ceva nu înseamnă teritoriu interzis. La mine face parte din arsenalul de lucru când sunt supărat sau când am un interes mare de apărat. Eu nu glumesc cu asta.... Fii atent aici. Ţi-au şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte ţi-am spus să nu vorbeşti de ce nu ştii.

  Ghiţă: La mine m-am gândit...
  Vântu: Deci bătrâne, la propriu m-am gândit!
  • +22 (22 voturi)    
   ai dreptate (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 4:15)

   adyQ [utilizator] i-a raspuns lui Raket

   si dovada am vazut-o cand guvernul a vrut sa le taie din pensiile speciale ca legea nu a trecut pana nu au scos prevederile referitoare la judecatori...oricum este penibil ce se intampla cu grupurile astea mafiote care controleaza tara si nu avem cum sa scapam de ei...
  • +7 (7 voturi)    
   astia sunt judecatorii nostri (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:10)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Raket

   si cu dinel staicu au zis ca nu prezinta pericol si a fugit.
   doar daca e vorba de salariile lor ar putea sa-l retina pe vantu. :)
  • +3 (3 voturi)    
   serios vorbind (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 21:22)

   kostel [utilizator] i-a raspuns lui Raket

   vad ca judecatorii nu vor, asa ca va declar in scris: virati-mi bani in contul CY06002003310000000002090300 deschis la Cyprus bank si, la atingerea sumei de 100.000 eur eu il ingrop in dealurile moldovei pe "raketul" sov. exact ca el: nu mi-e frica sa o recunosc, deci nu e nevoie sa fiu inregistrat.
 • +20 (20 voturi)    
  Exista vreun avocat pe forumul asta ? (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 2:04)

  Soveja [anonim]

  Ne poate explica ce inseamna in termeni juridici "continutul cu neputinta de crezut al majoritatii acestor afirmatii" de la al treilea punct din motivare ?
  Doar pe aceasta baza se respinge acuzatia de amenintare din convorbire ? Ca judecatorului nu-i vine sa creada ?
  • +28 (28 voturi)    
   incredibil (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 2:38)

   Mos Andrei [utilizator] i-a raspuns lui Soveja

   Cred ca si daca se preda Vantu, nu vor astia sa-l inchida.
   • +11 (11 voturi)    
    tare mi'e teama (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 8:04)

    panfil flecaru [anonim] i-a raspuns lui Mos Andrei

    ca astora le e mai teama de vintu inchis, decat cu el afara.
    o bate mai tare printre gratii...
    gandul la dealurile moldovei s'ar putea sa'i retina si pe "judecatori".

    de azi inainte, voi folosi cuvintele "judecator" si "magistrat" numai intre ghilimele.
    cred ca nu e nevoie sa va mai explic dece ...
   • +10 (10 voturi)    
    Pai normal! nu le-ar veni sa creada! in locul lor (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 8:59)

    warchild [anonim] i-a raspuns lui Mos Andrei

    si eu as avea dubii daca tipul asta s-ar preda singur. primul lucru care mi-ar veni in cap e ca vrea sa fure banii din bugetul puscariilor. :))
  • +3 (3 voturi)    
   infractiune (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:03)

   silvia [anonim] i-a raspuns lui Soveja

   judecatoarea spune ca, desi l-a amenintat, amenintarea nu era veridica si de natura atat de puternica incat sa ii produca teama lui Ghita.
   Adica daca ar fi fost ea in locul lui Ghita iar fi putut spune lui Vantu , taci prostule ca nu te cred.
   In afara de inregistrare, celelalte probe nu stim daca au fost sau nu concludente cu privire la conturarea contextului de pericol.
 • +21 (21 voturi)    
  La poker... (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 2:18)

  ASI.MO [utilizator]

  ... se numeste bluf! Adica, joci astfel incat toti adversarii sa creada ca bluefzi, astfel incat sa-ti asiguri o victorie clara, facandu-i pe ceilalti sa cedeze. Ii faci sa creada = ii manipulezi. Adica exact ceea ce face SOV, joaca la bluf, vorbeste atat de mult si atat de concret incat nici macar nu este luat in serios. Iar el pe asta a mizat. Eu sunt convins ca nu minte, poate ca sutele de raketi sunt doar cativa amarasteni, insa fapta cu siguranta exista. Orice minciuna sau fabulare a unui pshiopat, fie el si SOV, undeva exista un sambure de adevar. Si eu cred ca tocmai "incredibilitatea" exprimarii lui a fost punctul ochit pentru a se ajunge rapid la eliberare.
  • +4 (8 voturi)    
   ai dreptate! (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 7:09)

   Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui ASI.MO

   Daca vantu spunea ca a ucis 1-2 oameni, era ceva perfect plauzibil. Dar asa, exagerarea evidenta cu "sute de raketi" si faza lirica cu "dealurile Moldovei'au convins pe toata lumea ca fabuleaza! Inclusiv pe CTP, care de multe poate fi acuzat, dar NU si de naivitate! SOV joaca tare, si nu este de loc prost. Daca ar fi sustinut ca este absolut nevinovat, ca n-a facut nimic, era o strategie perdanta - nu il creda nimeni. Dar asa ... nu am mai intalnit pin acum, cineva care sa isi ascunda crimele laudandu-se cu incredibil de multe! Cel putin merita un premiu pentru originalitate!
  • +2 (6 voturi)    
   Corect (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 8:22)

   io [anonim] i-a raspuns lui ASI.MO

   Multi cred ca el doar se lauda pentru a-l speria pe Ghita. Pe acest lucru au mizat si judecatorii.
 • +4 (8 voturi)    
  la poker (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 2:46)

  gentro [utilizator]

  eu nu joc poker dar sunt de acord cu opinia exprimata de eurodaniel. ma intreb daca cei ce studiaza drept iau si cursuri de psihologie...
  • +3 (3 voturi)    
   amenintare (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:09)

   silvia [anonim] i-a raspuns lui gentro

   Bateti campii! nu se pune problema ce credeti voi, stand acasa in scaun, ci ce a crezut din punct de vedere psihologic victima amenintarii.
   Dupa capul vostru ar trebui sa fie crezuti numai criminalii dovediti, nu si cei care inca nu au fost dovediti. Va amintiti ca, Gorbunov, rakete ieftin - a fost eliberat. Dece s-ar simti oamenii in siguranta cu un astfel de sistem judiciar.
 • +19 (19 voturi)    
  Ciudat (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 3:50)

  Rares101 [utilizator]

  De data asta cred ca judecatorul a dat-o stramb... cel putin la pct 3. Inteleg ca Vantu a exagerat, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca a amenintat cu moartea. Adica eu daca ii spun unuia "Vezi ca daca nu faci ce zic eu te omor"(asta ar constitui amenintare), insa daca adaug "am mai omorat sute ca tine" atunci totul e ok. Rasufla cu totii usurati, intrucat totul a fost o gluma. In mai putin de o fractiune de secunda victima mea a si facut un calcul probabilistic de unde a reesit probabilitatea scazuta evenimentului posterior. Din capul locului vreau sa spun ca sunt de acord cu prezumtia de nevinovatie si judecatorii ar trebui sa se bazeze pe lucruri concrete atunci cand decid un caz, insa aici avem de-a face cu amenintare asupra integritatii fizice a unei persoane, lucru care e f grav intr-un stat democratic. In plus, nu vad de ce judecatorul are nevoie de o "majoritate" a exemplelor ca fiind adevarate, de parca un singur exemplu adevarat nu ar fi de ajuns.
  • +11 (11 voturi)    
   Corect! (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 9:41)

   Vito [anonim] i-a raspuns lui Rares101

   Foarte logic si de bun simt!
   Ca unul care am terminat dreptul, recunosc ca sunt stupefiat de argumentele judecatorilor!
   • +2 (2 voturi)    
    Nu sunt argumente ... (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 20:07)

    Gamma [anonim] i-a raspuns lui Vito

    Judecatorii din gasca inalta sunt niste abominatii ale naturii . Au jucat jocul asta cu nevinovatia de atatea ori ca se lauda mafiotul cat este el de tare dar indiferent de probe nu poate fi bagat la inchisoare . Mai ramane sa ia premiile de "killer-ul" anului pt 20 de crime iar justitia sa-l pardoneze din lipsa de probe. Un pas a fost facut , deja exista termenul "om de afaceri controversat" - in traducere mafiot prins care a scapat de mai multer ori cu ajutorul justitiei corupte .
 • -5 (5 voturi)    
  vantu (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 4:37)

  vantu [anonim]

  si eu as vrea sa-l vad pe vantu legat dar mi se pare justa decizia judecatorilor. Nu poti aresta pe cineva ptr o convorbire telefonica in care un bou ameninta voalat si se lauda ca e capone din moldova
  • +6 (6 voturi)    
   "Telefonica"? (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:09)

   DV [utilizator] i-a raspuns lui vantu

   Nu e vorba despre o convorbire telefonica ci de una fata in fata, inregistrata. Si oricum, daca amenintarea e telefonica inseamna ca nu ar fi reala , victima nu trebuie sa se simta amenitata? E absurd.
 • +8 (8 voturi)    
  Relatarea unui reporter intimidat (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 5:00)

  hotnewsfil [utilizator]

  Sa ne imaginam coridorul unui tribunal, din care se face accesul in salile proceselor de judecata.
  Pe acel coridor, patruleaza, in pas de melc, niste statui imense vii, un grup alcatuit din doisprezece halerofili de categoria super-grea, rarefiati astfel ca umplu o sectiune mare a coridorului.
  In mijlocul lor, intr-un carucior de handicapati, SOV, miliardarul care i-a angajat ca sa il protejeze permanent, in orice situatie.
  Presedinta completului de judecata careia i-a fost repartizat cazul miliardarului da cu ochii de aceasta ostire care, prin atitudinea ei, avertizeaza ca oricine va incerca sa ii faca cel mai mic rau protejatului lor va plati scump.
  Judecatoarei ii ingheata sangele, se gandeste la copiii ei si decide deja ca va lua o decizie favorabila miliardarului infricosetor.
  Incepe procesul.
  Judecatoarea nu isi ia ochii ingroziti de la razboinicul miliardar.
  Experienta ii permite sa incropeasca un proces corect formal. In final, judecatoarea dicteaza scrierea deciziei pe care o luase deja pe coridor, sub presiunea imaginii beligerante pe care o regizase artistic miliardarul mafiot.
 • -2 (2 voturi)    
  Vantu o_moara pe SebiGhita (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 6:20)

  ulisev2 [anonim]

  de M. Iacob Sadoveanu

  Vantu a mai spus ca administrat si el probe audio-video din care reiese disculparea sa.

  Probe pe care noi nu le cunoastem, n-au fost prezentate presei.

  Vantu nu e cretin sa vorbeasca liber cu S.G. ... a jucat o piesa de teatru....ba chiar ii spune "stiu ca nu ai nimic pr tine"(adica microfon).E cusuta cu ata alba. Pun pariu ca acu se gandesc doar la rating. Au zis . las ca facem raiting mai bun cu scandalu'.
 • +6 (6 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 7:21)

  xulescu [anonim]

  deci asta e justitia aia care se lupta cu guvernul si uneori chiar cu parlamentul dand sentinte care anuleaza efectele OUG-urilor sau legilor, care da salarii si pensii in numele guvernului, etc. Ma intreb cine conduce de fapt tara asta.
 • +13 (13 voturi)    
  "F... in propriu c... cu propria p..." - cam greu (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 7:33)

  eutuel [anonim]

  Adica, daca eu ii spun judecatoarei: "O sa-ti omor toata familia! Pana la unul! Am mai facut lucrul asta cu o familie de tigani din Covasna. La propriu!" si ii spun lucrul asta in contextul in care i-am imprumutat niste bani si ii cer de vreo doua ori mai mult inapoi decat ne-am inteles, asta conduce la concluzia: "continutul cu neputinta de crezut al majoritatii acestor afirmatii"?

  Bine si chiar interpretand asa, care e "majoritatea" dintre afirmatii greu de crezut si care e "minoritatea" credibila? Aia cu sutele de racketi e "majoritatea" si aia cu "dealurile Moldovei" e minoritatea? Sau aia cu Magureanu si ok-ul? Sau aia cu moartea vie ingropata doar un pic, pana la bust?

  Si asta e tara? Stat de drept? Bai, nu sunteti sanatosi la cap? Sau cu alte cuvinte alese din Vantu: "vreti sa ne f.. in propriul c... cu propria p..."? Asta da afirmatie imposibil de crezut - s-o fi referit doamna judecator la ea?

  Prieteni, oricata ingaduinta ai avea, oricata intelegere si toleranta, asa ceva depaseste limitele imaginabilului rezonabil. Nu cred ca mai exista alt punct terminus al povestii asteaia de groaza pe care o traverseaza Romania, decat glontul.

  Probabil ca in momentul in care o sa o ia unul razna si vor incepe executiile, "majoritatea afirmatiilor" vor ajunge credibile. Vae victis.
 • +10 (10 voturi)    
  singura sansa a ro (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 7:53)

  judex ioropeanu [anonim]

  este integrarea totala in ue.
  astfel, procesele solutionate de judecatoria sectorului marean, sa poata fi transferate, sau recursul judecat la londra, la amsterdam sau la hamburg.
  asa, va bate vintu prin justitie, cum vrea muschiul lui. dela glezna.
  judecatorii astia ar trebui cercetati toti la spitalul noua, care sa le elibereze certificate de libera practica....
  altfel, vom avea o justitie de ginecologi !
  paste fericit domnilor juzi.!
  pofta buna la miel...
 • +6 (6 voturi)    
  adevar (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 7:55)

  mihaela [anonim]

  Vantu a mizat pe un proverb: adevarul este cea mai buna minciua
 • -5 (7 voturi)    
  Agentul 007 Vantu (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 8:00)

  SOV [anonim]

  Doamne cat de naiva poate fi lumea, uite de aia va fraiereste Vantu pe toti, ca sunteti fraieri. Si daca apare un judecator care are in cap creieri si nu tarate, imediat e luat la bani marunti. Si de catre cine?
  Aici e vorba de persoana SOV, chiar va puteti inchipui un schiop bolnav de poliomelita din copilarie, sa cutreiere dealurile si vagaunile Moldovei la impuschat pacheti, mai ceva ca Tiriac dupa mistreti? Si inca in cardasie cu Magureanu?
  SOV stia foarte bine ca este inregistrat, o declara chiar lui Ghita, numai ca Ghita, ori a facut totul in intelegere cu Vantu, ori e un prost de bubuie. Inclin spre prima varianta, si acesta apare subtil in inregistrari. Despre procurori, numai de bine, este o vorba "fericiti cei saraci cu duhul"!
  Si in fata judecatorului, asa cum a specificat Vantu la iesire, inregistrarile, au fost arate inregistrarile audio-video cu fazele de punere in scena a farsei.
  Vantu a demonstrat cata competenta este in curtea procuraturii.
  • +6 (6 voturi)    
   mda, n'a folosit pusca si cureaua lata (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:49)

   007 bis [anonim] i-a raspuns lui SOV

   ca n'avea nevoie.
   lucrau toti bulibasii pentru el. si nu numai bulibasii, dar chiar sefi de partide si sereiuri.
   unii cu luatul gatului, altii cu ratingul.
   asa cum a zis, el n'a semnat niciodata nimic, nici mana pe topor n'a pus.
   d'aia exista popa, vlas.
   si felix si ponta, intr'un glas. pe sticla.

   cat de inregistrarile ce presupui c'au fost aratate la urma, de unde stii ?
   ca "judecatorii" au zis ca's secrete si
   incomplete.:-)
   daca ar fi asa, dece-ar mai face procurorii recurs la o instanta mai de sus ?

   asta a fost asa, ca sa nu se plicitseasca si sa aiba pofta la miel si oo rosii.
   sper c'a primit un cos de oo de cornu,
   proaspete.:-)
   adevarata vijelie va sa vina. e dupa coltz.
   adica dupa pasti.

   s'auzim de bine !
 • +12 (12 voturi)    
  judecătoarea e ori retardată ori coruptă (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 8:16)

  ro [anonim]

  păi, ce-a înţeles din vorbele lui Vîntu: că dealurile din Moldova sunt tixite cu cadavre?
  că ori unde ai săpa ai da peste un cadavru?

  Dealurile din Moldova sunt pline de cadavrele lui Vîntu în aceeaşi măsură în care Judecătoriile din ţară sunt pline de prietenii lui Vîntu.

  Adică nu toţi judecătorii-s corupţi sau incompetenţi, ci doar cîţiva, pe ici-colo, "pîn" punctele esenţiale.
 • +5 (5 voturi)    
  CE se intampla (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 8:28)

  Ceasca [utilizator]

  daca Vantu ii zicea lui Ghita:" Ia-l de pe mine ca-l omor" cum interpreta afirmatia d-na jude.Halal sa-i fie.
 • +12 (12 voturi)    
  Amenintarea nu este sustinuta de detalii tehnice! (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 8:32)

  DanSu [anonim]

  Vantu ar fi trebuit sa-i explice tehnic procedeul prin care-si va pune in practica amenintarea. Ar fi trebuit sa descrie concret, eventual sa dea detaliile tehnice ale pistolului (marca, anul de fabricatie, munitie utilizata, viteza glontului la iesire, etc..), apoi sa arate gradul de umiditate in atmosfera la momentul executiei, viteza vantului (toate influenteaza traiectoria glontului). Fara aceste date, se poate trage concluzia ca ar fi putut sa rateze tinta iar amenintarea nu este credibila. Aceste tehnicitati ar trebui de asemenea coroborate cu suma exacta ceruta (eventual cu rotunjiri – dar specificat daca rotunjirea se face pe sume partiale, sau pe rezultatul final). Fara aceste cifre exacte amenintarea nu este concreta, directa si nici nemijlocita si in plus exista si prezumtia de a nu putea indeplini toate acestea intrucat s-ar putea sa se razgandeasca (de exemplu daca-i da cu virgula). Apoi “delurile moldovei” sunt abstracte, trebuiesc indicate precis parcela, numarul topo, coordonatele GPS, starea vegetatiei, structura solului, etc…
  Ma rog probabil sunt si alte amanunte tehnice care ar putea fi invocate pentru a arata clar ca afirmatii de genul “eu te ingrop” (sustinute doar de fluturarea unui topor) sunt doar simple afirmatii lipsite de continut (pot fi interpretate ca o gluma) si fara posibilitatea de a induce in partener tulburari legate de siguranta proprie. Daca ar fi avut o lopata in mana, probabil tehnic operatiunea de ingropare ar fi putut fi dusa la indeplinire, dar cu toporul? Parol – asta nu este amenintare…
  In schimb daca spui ceva de genul "la judecatorii astia ar trebui cercetate declaratia de avere" - este o amenintare concreta, directa si poate produce tulburari grave, acestia (judecatorii) pot simti ca sunt amenintati la propria viata si la "integritatea" lor morala.
  • 0 (6 voturi)    
   Bravos (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:15)

   silvia [anonim] i-a raspuns lui DanSu

   Esti destept. Ar trebui sa scrii rubrici de umor in revista de drept penal.
   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 24 aprilie 2011, 21:25)

    [anonim] i-a raspuns lui silvia

 • +8 (8 voturi)    
  Si judecatorii? (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 8:49)

  Dani.El [utilizator]

  Dar pe astia, pe "judecatori", cine ii ancheteaza? Ca mi se pare nesimtit ca nici macar acum sa nu fie arestat ...
 • +1 (3 voturi)    
  Varianta (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 9:17)

  florin [anonim]

  S-ar putea sa fie o strategie a procurorilor.Sa prezinte cazul intentionat cu slabe dovezi oricum urmand recursul.Vom vedea.Din ceea ce am observat pana acum trebuie sa fim realisti ca nu poti condamna pe cineva dupa bla-blauri si cred ca toti profesionistii stiu asta.Strategia per general este de hartuire asa ca nu trebuie sa puneti suflet prea mult.Vintu ,,va murii pe dealurile lui"" mai devreme sau mai tirziu.Stiu ca unii sa vor zburlii dar nu pot sa nu spun ca i-mi este teama ca si bruma asta de ,,razbunare" morala a oamenilor (cam asta este tot ce putem spera)sa dispara dupa 2014.Sper sa gresesc.
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 9:20)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  Nu stiu (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 9:36)

  Vizitiul [utilizator]

  Nu stiu de cine sa mai iar mai repede, de sectorul 5 sau de judecatori! N-am cuvinte.

  Bate vantu in tara asta!
  • +1 (1 vot)    
   Corectura (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 9:46)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

   "sa ma iau"
 • +4 (4 voturi)    
  JUDECATOAREA NEBUNATICA. (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 9:54)

  hotul [anonim]

  Nebunatică motivare! Ca de la şefa de secţie a Ospiciului nr.5.
  *
  „Astfel, cu privire la constrangerea ca partea vatamata G.S. sa accepte un act aditional, ce ar afecta realizarea obiectivelor din contractul de management, s-a retinut ca aceasta nu a precizat in ce ar consta modificarea clauzelor contractuale si care ar fi continutul actului aditional ce era constransa sa il semneze.”
  *
  Carevasăzică, dacă (de ex. prin ameninţarea că îi va divulga soţului un secret) o femeie- partea vătămată- ar fi constrânsă să accepte un act sexual, marea sculă din fruntea secţiei penale a Judecătoriei sectorului 5 ar zice că, din probatoriul insuficient, nu rezultă în ce poziţie vroia să i-o tragă.
  *
  Nu m-ar mira dacă judecătoarea asta procedează la fel în viaţa personală, când bărbatului sau iubitului ei i se răscoală ideea să-i facă un aporopo cu mângîieli:
  -Lugu-lugu, şefa mea penală!
  - Spune-mi exact ce vrei, dragul meu, că nu pricep!.
  - Lugulică-lugulică, aş vrea să-mi dai o încuviinţare executorie în formă de puţă.
  -Uau! Şi eu aş vrea, dar nu se poate decât dacă-mi spui dinainte în ce poziţie să stau în timpul executării silite, nebunaticule!
 • +5 (5 voturi)    
  O rusine!!!! (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:00)

  IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

  Nu trebuie sa ai prea multe cunostinte juridice ca sa realizezi ca acesti "judecatori" practic au favorizat, prin decizia aberanta pe care au luat-o, un infractor: SO Vantu!!! Nu se poate asa ceva. Santajul si amenintarile sunt evidente pentru orice om zdravan la cap. Sa inteleg ca indivizii (sau individele) care l-au lasat pe Vantu in libertate (desi e recidivist) fac parte dintr-o retea care se ocupa cu albirea infractorilor politico-economici? Se pare ca asa e. Ce se intampla oare la judecatoria sectorului 5???? Se pare ca judecatorii din Romania ii "arbitreaza" pe infractorii de calibru din Romania precum o fac arbitrii britanicii: lasa "jocul" mult mai liber. Pentru infractori, desigur. Nu pot intelege cum acest individ se afla inca in libertate. In Statele Unite ar fi stat dupa gratii de multa vreme si pentru foarte, foarte multi ani. Justitia din Romania, cu mici si neinsemnate exceptii este o RUSINE.

  P.S. Ca sa fiu bine inteles precizez ca nu dau doi bani pe Ghita. Dar aici este vorba de un principiu. Nu de calitatea omului care a fost amenintat si santajat.
 • -3 (3 voturi)    
  Justitie (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:11)

  Judecator [anonim]

  Bai baieti revoltati

  E clar ca Vantu e un golan, dar justitia nu judeca pe sentimente ci pe probe. Mie imi pare ca probele sunt clar insuficiente ca oricarui om cu capul pe umeri care citeste comunicatul instantei. Ziceti multumesc ca exista pe lumea asta dreptul la aparare.
  • +2 (2 voturi)    
   Rusinica ... (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 20:16)

   Gamma [anonim] i-a raspuns lui Judecator

   Stiam eu ca e o boala profesionala .
   El se autodeclara mafiot , voi ce dracu faceti acolo , prin definitie intoarceti adevarul pe dos si ne spuneti ca asa e corect , la voi sus se cheama jos si cubul se citeste "sfera" . Va faceti de cacao.
 • +7 (7 voturi)    
  Argumente bazate pe impresii (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:15)

  Justitiabilul [anonim]

  1. "proba prezentata nu constituie inregistrarea integrala a discutiei". Orice judecata se face pe baza probelor existente nu pe baza celor presupuse. Chiar daca este evident ca exista si alte probe, acestea vor fi luate in considerare doar dupa aparitia lor si nu inainte, doar pe baza de presupuneri.

  2. "cuprinsul acesteia nu poate fi considerat a reprezenta o actiune de amenintare, avand in vedere continutul cu neputinta de crezut al majoritatii acestor afirmatii". Este de necrezut ca Holocaustul a existat si totusi, el a existat. Este de necrezut ca exista ucigasi in serie si totusi, ei exista. "Continutul" la care se refera instanta nu poate fi considerat "cu neputinta de crezut" atata timp cat inculpatul nu este un bolnav psihic care fabuleaza, deoarece fapte de aceiasi gravitate cu cele descrise in convorbirea inregistrata au existat in multe alte imprejurari, deci nu mai sunt "cu neputinta de crezut".

  3. "inculpatul enumera si alte optiuni: sa ii dea partii vatamate banii investiti". Din convorbirea inregistrata se deduce fara dubii ca pentru ambele parti implicate exista un "interes mare de aparat". Daca partea varamata nu accepta optiunile propuse de inculpat deoarece il dezavantajeaza, suprimarea fizica a partii vatamate devine inevitabila in viziunea inculpatului: "asa ceva nu inseamna teritoriu interzis. Face parte din arsenalul de lucru cand sunt suparat sau cand am un interes mare de aparat."

  In concluzie:
  1. Exista dovada amenintarii cu moartea.
  2. Amenintarea cu moartea este credibila.
  3. Punerea in aplicare a amenintarii cu moartea este foarte probabila avand in vedere miza disputei.

  In acest caz, judecata s-a facut pe baza de presupuneri si "credinte" nu pe baza de fapte. Asa stie sa judece si "omul de pe strada", nu mai este nevoie de Justitie.
 • +4 (4 voturi)    
  judecatorii nostri mafioti si corupti (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 11:19)

  mav [anonim]

  justitia e plina de coruptie si le tremura chilotii pe ei cand vine Vintu in instanta...o sa-l achite de toate dosarele..pacat ca platim aceasta justitie corupta si mafiota, din bani publici!!!
 • +3 (3 voturi)    
  asta e justitia romana (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 13:46)

  dudu [anonim]

  judecatoarea are nevoie de mai multe probe????..trebuie s-a se intimple cu adevarat si pe urma are destule probe.Asta e justitia din tara .....daca era un un nimeni imediat reactiaona.Ti se face sila.
 • +4 (4 voturi)    
  am o propunere! hai sa aflam numarul de telefon (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 13:56)

  warchild [anonim]

  al judecatoarei si sa-i dam cateva telefoane in care o amenintam cu moartea pe ea si pe intreaga ei familie daca mai judeca in felul asta! sunt curios ce reactie o sa aibe, in plus e de dorit sa ne dam si numerele de telfon sa stie exact cine o ameninta - vreau sa vad daca ne trezim cu procuratura la usa si cu dosare penale! putem cauta pe net baza de date a politie care contine toate cnp-urie mai departe putem corela cu baza de date a vodafone care era si ea la un moment dat la dipozitia tututor si aflam numerele de telefon ale "judecatoarei" cine se baga?
 • +3 (3 voturi)    
  mai asteptati cateva zile... (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 17:44)

  nelu [anonim]

  Stati linistiti, doar i-au dat cateva zile sa petreaca sarbatorile acasa. Procurorii vor face apel asa ca garantez 100% ca Vantu va fi inchis pentru 30 de zile. Nu uitati ca procesul s-a tinut in sectorul 5 unde primar este Vanghelie asa ca nu va mirati. Tot ce inseama Sector 5 bugetar, inseamna coruptie. Cand se va judeca apelul procurorilor garantez ca Vantu va fi inchis. Sa se bucure de cat mai poate respira in libertate ;)
 • +4 (4 voturi)    
  am o intrebare (Sâmbătă, 23 aprilie 2011, 17:58)

  nelu [anonim]

  Am si eu o intrebare pentru judecatorii care au judecat cazul si care au trimis acest comunicat. Daca eu persoana fizica sun la 112 si spun ca am pus o bomba la judecatoria sectorului 5 si de asemenea specific ca acum 2 luni am mai pus 10 bombe (raketii) la alte judecatorii din tara, ce ziceti se activeaza alarma de terorism? Vin politistii, pompierii si celeate organe sa verifice judecatoria sectorului 5 pe baza declaratiilor mele, sau isi spun in sine.... "apelul nu e real, nici nu ne obosim sa mergem sa verificam daca e bomba sau nu pentru ca a zis ca acum cateva luni a mai pus bombe si in alta parte."? Deci ce ziceti se ia in serios declaratia mea sau nu? Este considerata amenintare sau nu? In cazul acesta cu Gheorge si Vantul de ce nu se ia in serios amenintarea? Intreb si eu.... nu dau cu paru:)
 • +1 (1 vot)    
  Uimitor judecatorii parca ar fi avocatii lui VANTU (Duminică, 24 aprilie 2011, 11:33)

  uraganul [anonim]

  Uimitor acesti judecatori parca ar fi avocatii lui VANTU si noi le platim slariile uriase, ar trebui sa-i plateasca Vantu


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by