Judecatoria Sectorului 5 a decis , joi, 21 aprilie cercetarea in libertate a lui Sorin Ovidiu Vintu, dupa o sedinta de judecata de cinci ore. Hotararea instantei nu este definitiva, procurorii anuntand ca vor face recurs. Instanta a decis de asemenea, sa respinga propunerea procurorilor de arestare preventiva a lui Ion Ilie Cezar. Recursul va fi judecat la Tribunalul Bucuresti.

Sorin Ovidiu VintuFoto: HotNews.ro

Ora 15:30Sorin Ovidiu Vintu a fost dus la Judecatoria Sectorului 5, dupa ce anterior a fost dus la Parchetul General si dupa ce a stat o noapte in arestul Politiei Capitalei.

Ora 17:15 Judecatorii au deschis sedinta de judecata. SOV a fost aparat de doi avocati Marian Nazat, fost procuror si Cristian Sirbu. In sala au fost adusi Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar.

Ora 20:30 Ordonantele de retinere ale procurorilor, emise cu 24 de ore in urma, au expirat.

Ora 22:35 Sorin Ovidiu Vintu a iesit din sala de judecata si s-a oprit in fata jurnalistilor sa faca o scurta declaratie. Vintu a mentionat ca nu raspunde la intrebari si ca are de spus doua fraze. "Aseara i-am spus procurorului Marius Iacob ca avem probe audio-video indubitabile care demonstreaza falsitatea tuturor acuzatiilor. Domnia sa a refuzat orice proba si a dispus arestarea mea. Astazi (joi-n.r.) am prezentat aceste probe la judecatorie. Astept sentinta. Daca e cazul, ma voi intoarce", a spus SOV. Vintu a fost escortat la masina de garzile sale de corp care au facut un lant uman in jurul sau.

Ora 23:24 In fata Judecatoriei Sectorului 5, decizia magistratilor a fost asteptata de un grup de 20 de barbati care pareau a fi bodyguarzii. Ei au refuzat insa sa confirme daca fac parte din garzile de corp ale lui Vintu. De asemenea, la fata locului se afla sapte masini, parcate in zona interzisa. Pe langa coloana de sapte masini au trecut doua echipaje ale politiei, fara insa sa opreasca.

Ora 23:40 Politisti din incinta Curtii de Apel au anuntat ca judecatoarea care a deliberat in dosar va pronunta sentinta in sedinta publica, dar ca inregistrarea este intersiza. Dupa cateva momente, in sala a intrat judecatoarea care a anuntat sec: "Instanta respinge cererea de arestare preventiva formulta de Parchetul General".

In sala s-a produs si un incident, dupa anuntarea deciziei. Trei jurnalisti s-au indreptat spre iesirea din sala. Judecatoarea i-a oprit si a cerut politistilor sa ridice actele de identiate ale jurnalistilor, pentru a-i sanctiona pe motiv ca ar fi "tulburat solemnitatea sedintei de judecata". Procurorul de sedinta a anuntat ca Parchetul va face recurs. Recursul va fi judecat la Tribunalul Bucuresti, dupa ce Judecatoria Sectorului 5 va publica motivarea.

Ora 23:45 Din sala de judecata a iesit si Ion Ilie Cezar care nu facut nici o declaratie. Avocatul Cristian Sirbu a declarat presei ca decizia magistratilor este justa. Avocatul sustine ca in apararea lui Vintu au fost aduse alte inregistrari decat cele prezentate procurori si ca aceste probe ar fi dus la verdictul de eliberare a clientului sau.

Vineri, 22 aprilie, Tribunalul Bucuresti judeca un nou termen in dosarul de favorizare a infratorului in care este invinuit Sorin Ovidiu Vintu. In acelasi timp, in tara va ajunge Nicolae Popa.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in 19 aprilie, inceperea urmaririi penale in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ion Ilie Cezar, pentru santaj, cei doi fiind retinuti miercuri.

Instanta Judecatoriei Sectorului 5 a luat in discutie, joi dupa-amiaza, propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile a lui Vintu si Cezar.

Miercuri seara, Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, alaturi de Ion Ilie Cezar, pentru infractiunile de santaj si amenintare, dupa ce managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, a depus plangere impotriva omului de afaceri la inceputul acestei luni.