Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, a semnat joi un Ordin de ministru prin care vacanta de Pasti se prelungeste cu o zi. In consecinta, marti, 26 aprilie, nu vor fi tinute cursuri in invatamantul preuniversitar, informeaza ministerul.

"Elementele care au condus la fundamentarea deciziei initiate de Secretariatul de stat pentru invatamant preuniversitar sunt legate de concomitenta Sarbatorilor Pascale in lumea crestina si de faptul ca, in saptamana de vacanta care a premers Sfintelor Pasti, un numar mare de elevi a fost angrenat in olimpiadele scolare pe discipline. S-a considerat ca, in aceste circumstante, o zi suplimentara de odihna este binevenita", a precizat Ministerul Educatiei.

Potrivit informatiilor, ordinul de ministru a fost semnat dupa consultarea organizatiilor sindicale din invatamantul preuniversitar, care au sprijinit decizia de prelungire a vacantei cu o zi.

Recuperarea materiei aferente zilei de marti 26 aprilie se va realiza in mod intensiv, incepand cu data de 27 aprilie si pana la finalul semestrului. Directorii de scoli vor asigura recuperarea integrala a materiei.