Circulatia automarfarelor pe teritoriul Ungariei este interzisa in perioada 23 - 25 aprilie, restrictia fiind impusa de catre autoritatile ungare cu ocazia Sarbatorilor Pascale, informeaza joi Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Bihor, relateaza Agerpres.

In aceasta perioada autoritatile de frontiera vor efectua controlul comun pentru iesirea din Romania (respectiv intrarea in Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, insa, conform legislatiei statului vecin, soferii automarfarelor vor avea obligatia sa stationeze in parcarile special amenajate pana la incheierea perioadei de restrictionare a circulatiei pe drumurile publice.

IJPF Bihor recomanda soferilor de automarfare respectarea legislatiei statului vecin, luand masuri pentru derularea unui control operativ si fluent in toate punctele de trecere a frontierei subordonate inspectoratului.

Tinand cont de numarul mare de automarfare care se prezinta la iesirea din tara in punctele de trecere a frontierei subordonate IJPF Bihor se vor dispune masuri de suplimentare a personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control al TIR-urilor, atat pe sensul de iesire cat si pe sensul de intrare. De asemenea, s-a luat legatura cu autoritatile de frontiera din Ungaria in vederea stabilirii masurilor comune necesare asigurarii unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport.

Pentru evitarea aglomerarilor, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Bihor recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita bihoreana (Valea lui Mihai, Sacueni si Salonta pana la 7,5 tone si Bors pentru automarfarele de peste 7,5 tone) astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea.

In situatia in care exista nemultumiri cu privire la modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participantii la trafic pot suna la numarul unic de telefon 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.