SUA lauda Romania pentru gazduirea in Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta de la Timisoara a 30 de cetateni din Eritreea, veniti dintr-o tabara de refugiati din Tunisia, de la granita cu Libia. Acesta este primul grup de refugiati dintre cei asteptati sa soseasca in Romania din aceasta regiune.

"Apreciem in mod deosebit generozitatea Guvernului Romaniei si a Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati, precum si rolul lor in coordonarea eforturilor de asigurare in Romania a unui spatiu sigur si confortabil pentru acesti refugiati, pana la mutarea lor in tari terte", se arata intr-un comunicat al Ambasadei SUA la Bucuresti.

SUA sunt una dintre principalele tari in care se stabilesc in final refugiatii. Pana in acest moment, 420 din cei 637 de refugiati gazduiti temporar la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta de la Timisoara au ajuns in SUA.

"Apreciem eforturile sustinute si daruirea de care dau dovada atat Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati, cat si Guvernul Romaniei in indeplinirea acestor activitati importante", se mai arata in comunicat.

Vezi mai jos imagini cu refugiatii: